Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Ön Lisans ve Lisans Yabancı Dil Yönetmeliğinde Değişiklik

Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Ön Lisans ve Lisans Yabancı Dil Hazırlık ve Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 15 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete'de yer aldı. Değişiklik ile ilgili içeri haberimizde...

Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Ön Lisans ve Lisans Yabancı Dil Yönetmeliğinde Değişiklik
15 Nisan 2018 Pazar 15:07

Bugünkü Resmi Gazete içeriğinde Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Ön Lisans ve Lisans Yabancı Dil Hazırlık ve Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'de yer aldı. İşte içeriği...

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

ÖN LİSANS VE LİSANS YABANCI DİL HAZIRLIK VE YABANCI DİL

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 30/7/2010 tarihli ve 27657 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Ön Lisans ve Lisans Yabancı Dil Hazırlık ve Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Düzey belirleme sınavı: Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile daha önceki yıllardan başarısız olan öğrencilerin yabancı dil seviyelerini ve sınıflarını belirlemeye yönelik sınavı,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler kayıt oldukları ilk yıl ve bir kez katılabilir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile daha önceki yıllardan başarısız olan öğrenciler, akademik yıl başlamadan önce düzey belirleme ve yeterlik sınavına girerler. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesinde ifade edilen A1, A2 ve B1 dil seviyelerinden birine yerleştirilir veya yeterlik puanına sahip olanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulur. Bu grupların puan aralıkları Yüksekokul Müdürlüğü tarafından belirlenir. Sınav sonuçları ilgili yerlerde ve Yüksekokulun internet sitesinde duyurulur.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Pamukkale Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.