Kamuya ait eserlerden ücretsiz yararlanma imkanı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Eserlerden Faydalanma Usul ve Esasları Hakkında Tüzükte Değişiklik yapıldı. Tüzükte yapılan değişikliğe ilişkin karar 5 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamuya ait eserlerden ücretsiz yararlanma imkanı
05 Mayıs 2017 Cuma 10:50

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Eserlerden Faydalanma Usul ve Esasları Hakkında Tüzükte Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük, bugünkü 5 Mayıs 2017 tarihli ve 30057 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kullanıcılar, TRT hariç kamu kurum ve kuruluşları tarafından elektronik ortamda kamunun kullanımına açılmış eserlerden elektronik ortamda kendi imkanlarıyla basılı veya dijital kopya alabilecek.

Buna kapsamda, "Ücretsiz faydalanma" başlığıyla tüzüğe eklenen madde ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü hariç, kamu kurum ve kuruluşları tarafından elektronik ortamda kamunun kullanımına açılmış eserlerden, elektronik ortam vasıtasıyla, kendi imkanlarıyla basılı veya dijital kopya çıkaran kullanıcılardan ücret tahsil edilmeyecek.

Ayrıca nadir yazma ve nadir basma eserler üzerinde çalışma yapan kamu kurum ve kuruluşları ile Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflar, kamu yararına çalışan dernekler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretim elemanları, öğrenciler ve araştırmacılar da çalışma yaptıkları konularla ilgili ve sınırlı olmak üzere, kütüphane ve müzeler bünyesinde elektronik ortama aktarılmış veya elektronik ortama aktarılması mümkün olan eserlerden dijital görüntü almaları hallerinde ücret ödemeyecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Eserlerden Faydalanma Usul ve Esasları Hakkında Tüzükte Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük için TIKLAYINIZ.

5 Mayıs 2017 tarihli ve 30057 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.