Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
18 Ekim 2017 Çarşamba 13:30

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 18 Ekim 2017 tarihli ve 30214 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI REHBERLİK VE TEFTİŞ
BAŞKANLIĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 20/9/2013 tarihli ve 28771 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 6 – (1) Başkanlık görevine, Başkanlıkta görevli müfettişler arasından atama yapılır. 18 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendindeki öğrenim şartını haiz olmak kaydıyla Bakanlıkların merkez teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında denetim hizmetleri ile ilgili görevlerde en az oniki yıl hizmeti bulunanlar ile Başbakanlık ve Bakanlıklarda mesleğe özel yarışma sınavı ile girip en az üç yıllık yetişme döneminden sonra yapılan yeterlik sınavını kazanarak müfettiş ve denetçi olarak atananlardan asaleten Genel Müdürlük, dengi veya üstü görevleri fiilen yapanlar arasından Başkanlığa atama yapılabilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Naklen atama
GEÇİCİ MADDE 3 –
(1) Kamu kurum ve kuruluşlarında mesleğe özel yarışma sınavı ile girilen ve üç yıllık yetişme dönemi sonunda yeterlik sınavında başarılı olanlar arasından atama yapılan ve denetim elemanı kariyerine sahip kadrolarda bulunanlar veya daha önce bu kadrolarda çalışmış olanlar arasından da durumlarına uyan müfettiş ve başmüfettiş kadrolarına bu maddenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl içerisinde naklen atama yapılabilir.

(2) Bu madde kapsamında yapılacak atamalar için Bakanlıkça belirlenen şartlara göre yapılan duyuru sonucu müracaat eden adaylar arasından Müsteşarın başkanlığında ve Rehberlik ve Teftiş Başkanı ile birlikte beş kişiden oluşturulacak komisyon tarafından Bakanlığın görev alanı ile ilgili konularda yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınavda başarılı olma şartı aranır.

(3) Bu şekilde atananların mesleki kıdemleri, fiilen denetim elemanı olarak görev yaptıkları kurumdaki toplam kıdem hesaplanarak tespit edilir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.
 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

18 Ekim 2017 tarihli ve 30214 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.