16 Ocak 2019 Pazartesi Tarihli TC Resmi Gazete Kararları

16 Ocak 2019 tarihli ve 30654 sayılı Resmi Gazete yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete Kararları'nda neler yer aldı? TC Resmi Gazete'de hangi karar ve yönetmelikler yayımlandı? Resmi Gazete bugün...

16 Ocak 2019 Pazartesi Tarihli TC Resmi Gazete Kararları
Admin
Admin
16 Ocak 2019 Çarşamba 15:44

Hazine ve Maliye Bakanlığından:

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43)

(HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME)’NDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SIRA NO: 61)

MADDE 1 – 11/3/2015 tarihli ve 29292 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 43) (Hesaba Aktarma Suretiyle Ödeme)’nin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Maliye Bakanlığını” ibaresi “Hazine ve Maliye Bakanlığını”, 12 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Maliye Bakanı” ibaresi “Hazine ve Maliye Bakanı” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Bordro ve benzeri gerçekleştirme belgelerine dayanılarak yapılacak er ve erbaş aylıkları, tayın bedelleri, toplu seyahat ücret ve yollukları, öğrenci harçlıkları gibi toplu ödemeler, kamu idaresi vergi kimlik numarası kullanılarak idare adına açılacak banka hesabına aktarma suretiyle yapılabilir. Ödemenin bu şekilde yapılması halinde;

a) Harcama birimi tarafından 3 nüsha düzenlenen banka listesi muhasebe yetkilisince imzalanır.

b) Harcama birimi, imzalı banka listesinin iki nüshasını muhasebe biriminden alır ve bir nüshasını ilgili banka şubesine teslim eder.

c) Toplu ödemenin aktarıldığı banka, banka listesindeki bilgilere göre, ödenecek tutarı ilgililerin hesabına aktarır.

ç) Bakanlıkça izin verilen haller dışında, gerçekleştirme görevlisi (mutemet) de dahil olmak üzere kişiler bu hesap üzerinde işlem yapamaz veya kendi adına nakit çekemez.

d) Bakanlıkça izin verilmesi halinde, idare ortak hesabından mutemet ile harcama yetkilisinin çift imzası ile para çekilebilir.

e) Toplu ödemenin aktarıldığı banka tarafından idare ortak hesabından yapılan aktarmalarla ilgili ekstreler her ay sonunda muhasebe birimine de gönderilir.

f) İdare ortak hesabında yer alıp hak sahiplerinin hesabına aktarılamayan tutarlar ay sonunda ilgili muhasebe biriminin hesabına iade edilir.

g) Bakanlık, banka listelerinin bankaya elektronik ortamda gönderilmesi hususunda belirleme yapmaya yetkilidir.

ğ) Kamu idareleri, banka ile yapacakları protokollerde bu fıkrada yer alan hükümlere aykırı düzenlemelere yer veremez.”

MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.