Terör örgütü cenazeler üzerinden siyaset yapmak istiyor

Adalet Bakanı Bozdağ, terör örgütünün aileler üzerinde baskı kurduğunu belirterek, "Aileler tarafından defin işlemi yapılmadı. Bunun terör örgütünün aileler üzerine kurduğu baskı nedeniyle yapılmadığı çok açık" dedi.

Terör örgütü cenazeler üzerinden siyaset yapmak istiyor
15 Ocak 2016 Cuma 11:34

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütünün aileler üzerinde baskı kurduğunu belirterek, "Aileler tarafından defin işlemi yapılmadı. Bunun terör örgütünün aileler üzerine kurduğu baskı nedeniyle yapılmadığı çok açık" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AA'ya Adli Tıp Kurumu Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde otopsi işlemi tamamlanmış ve kimliği tespit edilmiş cenazelerin aileleri tarafından teslim alınmaması durumunda 3 gün içinde mülki idare amirliği aracılığıyla defnedilmesine izin verilmesine ilişkin düzenlemeye karşı, HDP tarafından iptal davası açılması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır Sur'da, Cizre'de, Silopi'de devam eden sokağa çıkma yasakları uygulandığını anımsatan Bakan Bozdağ, burada PKK terör örgütü teröristleriyle güvenlik güçleri arasında çatışmaların sürdüğünü, güvenlik güçlerinin, terör eylemlerine vatandaşların can ve mal emniyetini korumak, kamu düzeni ve güvenliğini tesis için canı pahasına mücadele yürüttüğünü belirtti.

Bozdağ, "Bu mücadele sırasında şehit edilen askerimiz, polisimiz var ama hayatını kaybeden teröristler de var. Hayatını kaybeden teröristlerin bir kısmı terör örgütünün teröristleri tarafından alınıyor. Bir kısmı da güvenlik güçleri tarafından alınıyor, adli tıp incelemesi, otopsi yapılmak üzere ilgili yerlere veriliyor" ifadesini kullandı.

Otopsilerden sonra kimlikleri belirlenenlerin ailelerine teslim edildiğini anlatan Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Maalesef aileler, terör örgütünün baskıları nedeniyle cenazelerini gelip almadılar. Bu durumda yönetmelik cenazelerin belediyeye verilmesini de öngörüyor. Belediyelere cenazeleri alın diye teklif ediliyor, belediyelerin hiçbirisi cenazeleri almıyor. Ama bu arada HDP milletvekilleri, PKK terör örgütüne müzahir çevrelerin hepsi, devlet bize cenazelerimizi vermiyor diye halka propaganda yapıyor. Cenazeleri ailelere teklif ediliyor, aile kabul etmiyor, belediyeye veriyor, belediye kabul etmiyor ama öte yandan da cenazelerimiz ortada kaldı, devlet bize cenazelerimizi vermiyor diye propaganda yürütülüyor."

"Cenazelere orada saygı göstermiyorlar"

Bunun üzerine, Adli Tıp Kurumu Yönetmeliğinde bir değişiklik yapıldığını ve bu değişikliğe göre kimliği tespit edilen cenazelerin aileleri tarafından 3 gün içinde teslim alınmadığı takdirde, defnedilmek üzere belediyeye veya mülki amirliğe verileceğini kaydeden Bozdağ, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Belediye almıyor, o zaman kime vereceğiz, yönetmeliğe mülki amirleri ilave ettik. Mülki amire vereceğiz. Mülki amir de bu defin işlemlerini, bu konudaki düzenlemelere uygun şekilde yapacaktır. Bu düzenleme yapıldıktan sonra cenazeler gelindi, alındı ama ne oldu, defin işlemi yapıldı mı, yapılmadı. Daha önce cenazeleri almayan belediye, cenazeleri teslim alan ailelerden aldı ve cenazeleri mezbahaneye koydular. Şu anda defin için ailelere teslim edilen cenazelerin, aileler tarafından defin işlemi yapılmadı. Bunun terör örgütünün aileler üzerine kurduğu baskı nedeniyle yapılmadığı çok açık. Daha önce gelip cenazeleri morgdan almayan, kendine teklif edilmesine rağmen, kabul etmeyen belediyeler, bu sefer cenazeleri aldılar ama morga koydular, odada bekletiyorlar. Resmen çok açık söylüyorum, PKK terör örgütü ve bölgedeki belediye başkanları bu cenazelerin üzerinden ayrı bir propaganda yapmak için çalışma yürütüyorlar. Cenazelere orada saygı göstermiyorlar."

Bölgede yaşayanların inancı gereği, cenazelerin toprakla buluşturulması, bir an olsun bekletilmemesi gerektiğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Maalesef cenazelerin hem defnine izin vermiyorlar hem de ailelerin elinden cenazeleri baskıyla alarak oradan mezbahaneye cenazeleri koymuş durumdalar. O nedenle yönetmelikte yeni bir değişiklik yapma ihtiyacı hissettik. Bu değişiklik de bugün, yarın Resmi Gazete'de yayımlanabilir. Bundan sonraki süreçte yeni yönetmeliğe göre adım atılacaktır. Şu anda devletin elinde olup da ailesine teslim edilmeyen cenaze yoktur. Devlet, elindeki cenazeleri ailelerine teslimini teklif etmiştir, alan bütün ailelere de cenazelerini teslim etmiştir. Cenazeleri defnettirmeyen, PKK terör örgütüdür. Terör örgütü cenazelerin üzerinden siyaset yapmak, halkı devlete karşı kışkırtmak için bir planlama içerisindedir. Cenazeleri kullanmak için bu definlere engel olmaktadır."

Muhabir: Ferdi Türkten


Kaynak: AA

Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Allahım asker ve polisimizin yardımcısı olsun.