'Rapordaki ifadeler kabul edilemez'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş , AB İlerleme Raporu'nda medya ve yargı bağımsızlığına ilişkin yer alan eleştirilerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

'Rapordaki ifadeler kabul edilemez'
11 Kasım 2015 Çarşamba 23:04

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş , AB İlerleme Raporu'na ilişkin, 'Bu raporda ifade edilen cümleleri aynen iade ediyoruz. Bu cümleleri iyi niyetle söylenmiş sözler olarak kabul etmemiz mümkün değildir' açıklamasını yaptı.

AB İlerleme Raporu'nda yer alan medya ve yargı bağımsızlığına ilişkin eleştirilere cevap veren Kurtulmuş, Türkiye'deki sistemin hem demokratik işleyiş hem güçler ayrılığı prensibinin işleyişi hem de basın özgürlüğü bakımından herhangi bir demokratik ülkeden aşağı kalacak durumda olmadığını belirtti. Kurtulmuş, 'Dolayısıyla zaman zaman AB'nin raporlarında Türkiye'ye karşı taraflı olarak ifade edilen bazı cümlelerden birisi olarak bunları görüyoruz ve asla kabul etmemiz mümkün değildir' dedi.

Ayrıca Kurtulmuş, 'Bu raporda ifade edilen cümleleri aynen iade ediyoruz. Bu cümleleri iyi niyetle söylenmiş sözler olarak kabul etmemiz mümkün değildir' dedi.

İlerleme Raporunda Avrupa Komisyonu türkiyede yargı bağımsızlığının zaman zaman sorgulandığını ifade etmişti.


Etiketler; #politika
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.