Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 Müfettiş Yardımcısı İşe Alım İlanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 Müfettiş Yardımcısı alacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı İşe Alım İlanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 Müfettiş Yardımcısı İşe Alım İlanı
Admin
Admin
05 Aralık 2019 Perşembe 13:01

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 Müfettiş Yardımcısı İşe Alım İlanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 Müfettiş Yardımcısı alacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı  Müfettiş Yardımcısı İşe Alım İlanı

ULATIRMA VE ALT YAPI BAKANLIGI ile ilgili görsel sonucu

29/11/2019 tarih ve 30963 sayılı Resmi Gazete'de aslına uygun olarak yayımlanan "Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavında" aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır.

1 - "Başvuru Şekli ve Yeri" başlıklı 2 inci maddesinin ilk paragrafının 2 inci satırında yer alan (1 inci sayfa) "Remi Gazete'de" ifadesinin, "Resmi Gazete'de" şeklinde,

2 - "Değerlendirme" başlıklı 5 inci maddesinin 5 inci paragrafının ilk satırındaki (4 üncü sayfa) "10 tam puan" ifadesinin "100 tam puan" olarak değiştirilmiştir.

10451/1-1

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından:

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığında istihdam edilmek üzere, Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. Derecede boş bulunan 5 (beş) adet Müfettiş Yardımcısı kadrosuna açıktan atama yapmak amacıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği hükümlerine göre Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Yapılacaktır.

Giriş sınavı ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.

 SINAVA GİRİŞ VE  BAŞVURU ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan adli sicil kaydı istenecektir.)

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl lisans eğitimi veren ve bu okullara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarından birini bitirmiş olmak,

c) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 ve 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu KPSS P48 puan türünden asgari 70 (Yetmiş) ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 (Yüz) aday içerisinde bulunmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun şekilde başvuranların sayısının 100 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralanması neticesinde belirlenecek ilk 100 aday giriş sınavına alınacak olup, 100. aday ile eşit puana sahip aday/adaylar da sınava çağrılacaktır)

d) 01/01/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular)

e) Müfettişlik karakter ve niteliklerine haiz olmak,

f) Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek, her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan tam teşekküllü Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu istenecektir)

g) Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya erteletmiş olmak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan erkek adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir.)

h) Herhangi bir kuruma hizmet taahhüdü altında bulunmamak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan hizmet taahhüdü altında bulunmadığına dair imzalı beyan alınacaktır.)

i) Yapılacak sınava ilk veya ikinci defa giriyor olmak,

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Giriş Sınavına katılmak isteyen adaylar, yukarıda belirtilen koşulları taşımaları şartıyla başvurularını sınav duyurusunun Remi Gazete'de yayımlanmasını takip eden günden başlayarak, en geç 16/12/2019 tarihi Cuma günü mesai saati sonuna kadar; "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı (A Blok, 6. Kat) Hakkı Turayliç Caddesi No: 5, Posta Kodu: 06338, Emek Çankaya / Ankara / TÜRKİYE"

Adresine şahsen veya iadeli taahhütlü posta ile yapılabilir. Posta ile yapılacak başvurularda 16/12/2019 tarihi Cuma günü mesai bitiminden önce belirtilen adrese ulaşmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer nedenlerle süresi içinde Başkanlığa iletilmeyen veya ilanda belirtilen şartları taşımayan başvurular işleme alınmayacaktır.

Yazılı giriş sınavına girmeye hak kazananların listesi Bakanlık internet sayfasında (https://www.uab.gov.tr/duyurular) ilan edilir.

Adaylar yazılı sınav için yapacakları başvurularında;

a) Aday başvuru formu,

b) KPSS sonuç belgesi (Geçerlilik süresi ve doğruluğuna ilişkin inceleme ve kontrolleri yapılacaktır.),

c) Yüksek Öğrenim Kurum diploma veya bitirme belgesinin aslı ya da onaylı sureti,

d) Son 6 (altı) ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf,

e) Kimlik belgesi sureti ve vukuatlı nüfus kayıt örneği

SINAV İÇERİĞİ

Giriş Sınavı önce çoktan seçmeli test usulünde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara'da yapılacaktır.

Sınavın yazılı bölümü, 29/12/2019 tarihinde Pazar günü saat 10:00'da "Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi 15 Temmuz Binası Ayvalı Mah. Halil Sezai Erkut Cad. 150. Sokak Etlik/Ankara" adresinde yapılacak olup, yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar 18/12/2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının (https://www.uab.gov.tr/duyurular) internet sayfasından isim, soy isim ve KPSS puanları ile birlikte ilan edilecek, adaylar giriş belgelerini bu sayfadan temin edeceklerdir. Bunun haricinde adaylara yazılı giriş sınavına dair herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar yazılı sınava, (https://www.uab.gov.tr/duyurular) sayfasından temin edecekleri giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere T.C. kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaportlarını yanlarında bulunduracaklardır.

Yazılı sınavı kazanarak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri, sözlü sınav tarihi ve yeri Bakanlık internet sayfasında (https://www.uab.gov.tr/duyurular) duyurulacaktır.

Yazılı sınavın konuları aşağıda belirtilmiştir.

1. HUKUK

a) Anayasa Hukuku,

b) İdare Hukukunun Genel Esasları, İdari Yargı, İdari Teşkilat,

c) Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Devlet Aleyhine İşlenen Suçlar), ç) Medeni Hukuk (Genel Esaslar ve Ayni Haklar),

d) Borçlar Hukuku (Genel Esaslar),

e) Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Şirketler ve Kıymetli Evrak Hukuku),

f) Deniz Ticaret Hukuku (Genel Esaslar, Deniz Alanlarının Hukuki Rejimi, Türk

Boğazlarının Hukuki Statüsü ve Hukuki Düzenlemeleri, Navlun Sözleşmeleri, Yolcu Taşıma Sözleşmeleri),

g) İş Hukuku (Genel Esaslar, Sendikalar Hukuku, Toplu İş Sözleşmeleri),

h) İcra İflas Hukuku (Genel Esaslar),

2. İKTİSAT

a) Mikro İktisat,

b) Makro İktisat,

c) Uluslararası İktisat, ç) İşletme İktisadı,

3. MALİYE

a) Maliye Politikası,

b) Kamu Gelir ve Giderleri,

c) Bütçe,

ç) Türk Vergi Mevzuatının Genel Esasları,

4. MUHASEBE:

a) Genel Muhasebe,

b) Bilanço Analiz ve Teknikleri,


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.