Türkiye Mültecilere Suriyelilere Avrupa Kapılarını Açacak

Türkiye Mültecilere Suriyelilere Avrupa Kapılarını Açacak, Türkiye mültecilere kapıları açma konusunda son derece ciddi, avrupa birliğinin Suriyeli mülteci korkusu,

Türkiye Mültecilere Suriyelilere Avrupa Kapılarını Açacak
Admin
Admin
06 Eylül 2019 Cuma 16:49

Türkiye mültecilere kapıları açma konusunda çok ciddi

Cumhurbaşkanı Başkan Erdoğan'ın Yardımcısı Fuat Oktay, Başkan Erdoğan'ın "Kapıları açarız" uyarısına ilişkin, "Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür. Bu bir gerçektir" dedi.

Türkiye mültecilere kapıları açma konusunda ciddi

Avrupa Birliği, Türkiye ile yaptığı anlaşma ile mülteci sorununu kendi açısından çözmüştü. Ancak anlaşmada yer alan maddelerin şartlarına uymadığı için Türkiye sert bir dille Avrupa birliğini uyarmasına rağmen yine anlaşmanın gereği yapılmadı.

Türkiye'ye mülteciler için verilen milyarlarca euro luk destek sözlerinin yerine getirilmemesi Avrupa Birliği tarafından anlaşmaya sadık kalınmaması hakkında konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz kovalamaya devam edeceğiz. Bu yolculuk bizi farklı yere doğru götürebilir. Farklı yer nedir, oldu oldu olmadı, biz de kapıları açmak zorunda kalırız. Ya destek verecekseniz verin, vermeyecekseniz kusura bakmayın." ifadelerini kullandı.

AB'DE MÜLTECİ PANİĞİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri Avrupa'nın gündemine oturdu ve ardından jet bir açıklama geldi.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Natacha Bertaud, çok kısa zamanda Türkiye'ye 5,6 milyar euronun kalan kısmının derhal ödeneceğini söyledi.

"TÜRKİYE HİÇBİR ÜLKENİN BEKÇİSİ DEĞİLDİR"

Avrupa'da suriyeli mülteci paniği devam ederken bir açıklama da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi.

Oktay, "Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür. Bu bir gerçektir. Türkiye, hiçbir ülkenin bekçisi değildir. Onların göçmen deposu değildir. Oluşturdukları krizlerin de faturasını ödeyecek ülke değildir." şeklinde konuştu.

AB'DE PANİKLEDİ PARAYI ÖDEYECEK

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Natacha Bertaud, çok kısa zamanda Türkiye'ye 5,6 milyar euronun kalan kısmının derhal ödeneceği açıklamasında bulundu.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.