SGK 110 Personel alımı yapıyor, peki başvuru nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışmak üzere 4/B statüsünde 110 personel alımı yapacağını duyurdu.

SGK 110 Personel alımı yapıyor, peki başvuru nasıl olacak?
06 Mayıs 2016 Cuma 14:15

Sağlık Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) 4/B Sözleşmeli Personel statüsünden istihdam edilmek üzere 110 adet personel alacağını duyurdu. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün verdiği ilana göre 110 personel alımının kura ile yapılacağı belirtildi. 

SGK bünyesinde çalıştırmak üzere 4/B Sözleşmeli Personel Statüsünde 110 Eczacı Unvanlı personel alımı yapacak. Personel alımına ilişkin yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı kura ile 440 eczacı belirleyecek, daha sonrasında yapılacak sözlü/yazılı sınav yapacaktır. Sınavlardan başarılı olan 110 kişinin ataması SGK tarafından yapılacak. 

Sağlık Bakanlığı tarafından 110 personel alımı ile ilgili yazı şu şekilde;

"Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar" Madde 1- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2 nci maddesine 28/03/2016 tarihli ve 2016/8720 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile eklenen fıkrada; "Sosyal Güvenlik Kurumunda bu Esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak eczacı unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın anılan Başkanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak kura veya yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılır.'' hükmü gereği Sosyal Güvenlik Kurumuna bu kura ile 440 eczacı yerleştirilecektir. Kura sonucu yerleşen adaylar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından  yazılı ve/veya sözlü sınava tabi tutulacaktır. Sınav sonucunda başarılı olan 110 kişinin ataması ilgili Kurum tarafından yapılacaktır. Bu kura için başvurular 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinden erişilecek PBS (Personel Bilgi Sistemi) üzerinden alınacaktır. Sınavla ilgili takvim ve duyurular kura sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilan edilecektir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.