ÖSYM sözleşmeli yerli uzman personel alımı ilanı

ÖSYM, bünyelerinde istihdam edilmek üzere sigortalı olarak çalıştırılmak üzere sözleşmeli yerli uzman personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS şartının aranmadığı ilana başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

ÖSYM sözleşmeli yerli uzman personel alımı ilanı
12 Şubat 2018 Pazartesi 14:55

Ölçme, Seçme Ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bünyelerinde istihdam edilmek üzere sigortalı olarak çalıştırılmak üzere sözleşmeli yerli uzman personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli yerli uzman personel alımı için ise KPSS şartı aranmıyor.

Yayımlanan ilana göre; İngilizce dilinden Fizik veya Fizik Öğretmenliği bölümlerinden olmak üzere 2 personel ve Rusça dilinden Mütercim - Tercümanlık (Rusça) veya Rus Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olan 1 personel olmak üzere toplamda 3 kişi alınacak.

ÖSYM Sözleşmeli Yerli Uzman Personel alımı için Giriş Sınavı duyurusunu da yayımladı. Duyuruya göre, Sözleşmeli Yerli Uzman Personel Giriş Sınavı için başvuruların başladığı ve 27 Şubat 2018 mesai bitimine kadar devam edeceği bildirildi. 

Adayların sınava katılabilmesi için Sınav Başvuru Formunu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurup fotoğraf yapıştırdıktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle ilanda belirtilen belgelerle birlikte, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına, şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Giriş sınavı sözlü usulü ile 21 Mart 2018 tarihinde ÖSYM Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresinde yapılacak. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecek.

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınavın yapılacağı tarih ve saat, ÖSYM Sonuç Sistemi üzerinden https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

A) GENEL ŞARTLAR:
a) Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak.
b) Yukarıdaki tabloda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemek.
c) Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.
d) Başkanlığımız Yerli Sözleşmeli Uzman Personel Giriş Sınavına ikiden fazla başvurmamış olmak.

B) ÖZEL ŞARTLAR:

a) Türk Vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
ç) Askerlikle ilişiği bulunmamak,
d) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
e) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak. (Yerleştirilmeye hak kazanan adaylar için)

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

a) Adaylar “Başvuru Formu” nu eksiksiz olarak dolduracaklardır.
b) Başvuru Formuna ek olarak adaylar başvuru sırasında aşağıdaki belgeleri ibraz edeceklerdir;

1. Yükseköğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesi ve transkript belgesinin aslı veya Başkanlık tarafından onaylı örneği, (belgenin aslının ibrazı halinde fotokopisi Başkanlıkça onaylanacaktır.)
2. YDS veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan sınavlardan yukarıdaki tabloda belirtilen düzeyde puan durumunu gösterir sonuç belgesi,
3. T.C. kimlik numarası beyanı,
4. Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı,
5. Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı,
6. Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyanı,
7. Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi iseniz belge,(yüksek lisans ve/veya doktora diploması, bu alanda görev yapan resmi veya özel kuruluşlardan alınacak hizmet belgesi, katılım sertifikası vb.)
8. Çalışacağı süre boyunca veya Başkanlıktaki görevi sona ermesinden itibaren iki yıl süre ile görevli olduğu alanla ilgili Başkanlıkça yapılacak sınavlara girmeyeceğine ve 6114 sayılı Kanunun 6'ncı maddesinin onbeşinci fıkrasında yer alan kapsam dâhilindeki yasaklılıklara uyacağına ilişkin taahhüt beyanı.

Sınava Başvuru Şartları ve Genel Bilgiler için TIKLAYINIZ.
Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.