İstanbul Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci (KZÖ) Çalışma Başvuruları

İstanbul Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci (KZÖ) Çalışma Başvuruları 9 Eylül'de başladı. İstanbul Üniversitesi Kısmi zamanlı öğrenci çalışma başvuru şartları neler? İşte detaylar...

İstanbul Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci (KZÖ) Çalışma Başvuruları
19 Eylül 2016 Pazartesi 13:11

İstanbul Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci (KZÖ) Çalışma Başvuruları 9 Eylül 2016 tarihinde başladı. İstanbul Üniversitesi kısmi zamanlı öğrenci çalışma başvuru şartları neler? Hangi öğrenciler başvuru yapamayacak? İşte detaylar...

İstanbul Üniversitesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde kendi bünyesindeki fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu, enstitü, daire başkanlıkları, merkez ve müdürlüklerinde çalışacak kısmi zamanlı öğrenci (KZÖ) başvuruları 09.09.2016 tarihinde başladığını belirtti.

Başvuru yapmak isteyen öğrenciler http://aksis.istanbul.edu.tr adresinden yayın yapan İstanbul Üniversitesi Akademik Kayıt Sistemi (AKSİS) içerisindeki Başvuru Modülü üzerinden mevcut kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak şahsen yapacaklardır. Başvuru aşamasında öğrencilere yardımcı olması amaçlanarak Başvuru Kılavuzu eklenmiştir.

Başvuru sırasında “KZÖ Başvuru Formu” ekranın solunda tıklanarak doldurulmalı, kaydedilmeli ve sonra ana ekrana dönüp, İlan Karesi üzerindeki “Başvur” butonuna tıklanmalıdır. Aşamalardan birinin eksikliği başvuruyu geçersiz kılacak olup, süreç tamamlandıktan sonra telafisi mümkün olamayacaktır.

KZÖ çalışma yönergesinin 9. Maddesinde belirtildiği üzere, çalışma süresini dolduran öğrenciler başvuru yapamayacaktır. Çalışma süreleri 4 yıllık programlar için 4 yarıyıl, 5 yıllık programlar için 5 yarıyıl, 6 yıllık programlar için 6 yarıyıldır.

Aşağıda öğrencilere yönelik kısmi zamanlı çalışma imkânı sağlanan birimlere ait, yapılacak işin adı, niteliği ve öğrencilerde aranan şartların belirtildiği ‘’KZÖ Talep Listesi’’ mevcuttur. Öğrenciler yalnızca tek bir birim için başvuru yapabilirler. Sistem başvurusu sırasında başvurmak istenen birimin yanlış seçilmesinin telafisi olamayacağından öğrencilerimizin KZÖ Talep Listesini dikkatle incelemeleri önemlidir.

Başvuru yapacakların girdikleri bilgilerin, sistemin devlet kurumlarıyla entegre olması sayesinde doğruluğu tespit edilebilecek olup, yanıltıcı yanlış bilgi verilmesi halinde başvuru geçersiz sayılacaktır. Öğrencilerimizin anne/baba maaş bilgileri ve ailevi bilgilerinde hassasiyet göstermeleri beklenmektedir.

Başvuru yapan öğrenciler, başvuru yaptıkları Birim tarafından mülakata alınacak olup, mülakat tarihini başvurdukları Birim’den öğrenmeleri gerekmektedir. Öğrencilerimizin ilgili birimin mülakatına giderken, sistem başvurusu esnasında belirttikleri bilgilerin doğruluğunu ispatlayabilecekleri belgeleri (anne baba maaş belgeleri, nüfus kayıt örneği vb.) yanlarında götürmeleri beklenecektir. Çalışmak istedikleri birimin KZÖ Komisyonu tarafından mülakat puanı verilerek sistem tarafından seçilecek öğrencilerin isimleri, Ekim ayının ilk haftası  http://sks.istanbul.edu.tr/ ve http://www.istanbul.edu.tr/?cat=13 adreslerinde ilan edilecek olup, çalışmaya hak kazanan öğrencilerin iş başlangıcı evrak teslimi tamamlandıktan sonra 15 Ekim itibariyle gerçekleşecektir.

Başvuru Yapamayacak Olanlar

Ara sınıf öğrencileri için Genel Not Ortalaması 2.00’ın altında olanlar
Normal eğitim-öğretim süresi dışına çıkmış olanlar
Daha önceden süreç içerisinde 4 yıllık öğrenim süresi olan bölüm öğrencileri için 4 yarıyıl (2 yıl), 5 yıllıklar için 5 yarıyıl, 6 yıllıklar için ise 6 yarıyıl (3 yıl) çalışma hakkını doldurmuş olan öğrenciler
Disiplin cezası almış olan öğrenciler
Kayıt donduran veya yabancı uyruklu olan öğrenciler
Yetim maaşı ve nafaka hariç, asgari ücret düzeyinde bir gelire sahip olan öğrenciler
Daha önce sözleşmeye aykırılık nedeniyle sözleşmesi feshedilmiş olan öğrenciler

KZÖ Talep Listesi için TIKLAYINIZ.
Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Yönergesi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.