Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 1750 Sözleşmeli Personel Alım İlanı - Başvuru Şartları

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 1750 sözleşmeli alımı yapacak. Bu nedenle Daire Personel Başkanlığı'na (DPB) ilan veren bakanlık adaylara yönelik bilgilendirmede bulundu. Başvuru şartları, başvuru için gereken belgeler, başvuru tarihi, sözlü sınav ve KPSS şartına yönelik detaylar haberimizde...

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 1750 Sözleşmeli Personel Alım İlanı - Başvuru Şartları
20 Mayıs 2018 Pazar 12:34

Adalet Bakanlığından sonra Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'da sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. DPB'ye ilan veren bakanlık, başvuru şartları, başvuru için gereken belgeler, başvuru tarihi, sözlü sınav ve KPSS şartına yönelik açıklama yaptı.

Başvuru şartları:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.
- 2016 yılı KPSS’de lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden 70 ve üzeri puan almak.

Bu şartların yanı sıra özel şartlar alınacak pozisyona göre farklılık gösterdi. 1 Haziran 2018 gününe kadar yapılacak olan başvurular için şu uyarılar yapıldı:

"Bakanlığımızın kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. 2016 yılı KPSS puanı ile merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuramazlar. Söz konusu adayların atamaları yapılmayacaktır. "

21 Haziran ile 20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan sözlü sınava,  KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının üç katı aday çağırılacak.

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 1750 Sözleşmeli Personel Alım İlanı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.