Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2 bin 700 memur alımı yapacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat, Su ürünleri ve Gıda mühendisi alımı yapacak. Bakan Faruk Çelik'ten personel alımı açıklaması geldi. Bakanlık personel memur alımı ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2 bin 700 memur alımı yapacak
03 Şubat 2017 Cuma 14:40

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2 bin 700 personel alımı gerçekleştirecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2017 yılında personel alımı yapılacağını açıkladı.  Peki bakanlığa alım ne zaman yapılacak? İşte detaylar.  

Şanlıurfa Milletvekili olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TRT Haber 'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, katıldığı programda iş bekleyen memur adaylarına müjdeli haberi verdi.

Bakan Faruk Çelik 'e 2017 yılında ne kadar personel alınacağı konusunda soru soruldu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüştüklerini ifade eden Bakan Çelik, "Maliye Bakanı ile bu konu hakkında sık sık görüşüyoruz. 2 bin 500 personel istihdam etme talebimiz oldu. Bu konuda da ısrarlıyız halen görüşüyoruz" açıklamasını yaptı.

Alımlar Mühendis ve Veteriner Hekim Olacak

Merakla beklenen bir diğer soru ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hangi unvanlarda alım olacağı. Bakan yaptığı açıklamada "alacağımız personellerin daha çok ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim olacağını" söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK 'ya da 200 personel alınacağını bildirdi.

Alımlar ne zaman yapılacak?

Elbetteki birçok kişi alımların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Bakan Çelik, personel alımı tarihini açıklamadı. 2017 yılının ikinci çeyreğinde alımların yapılacağı tahmin ediliyor. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uğur AKBULUT - 7 yıl önce
Gıda Mühendisi alımı olsun çok mağduruz. Asgari ücretle dahi iş bulamıyoruz.
Avatar
Abdullah Çağlar - 7 yıl önce
Alımlar gıda mühendisi olsun gıda mühendisi sayısı gıda tarım ve hayvancılık Bakanlığında okadar az ki gıda mühendislerinin yapacağı işleri ziraat mühendislerine ve veteriner hekimlere yaptırıyorlar ilçelerde bir tane gıda mühendisi yok. biz gıda mühendisleri çok mğduruz asgari üçretle iş bulamıyoruz. Bakanım
Avatar
Merve Yılmaz - 7 yıl önce
Çok mağduruz alımlar gıda mühendisleri olsun yıllarca hiç alım olmadı puanımız 85-90 la atanamıyoruz Özel sektör asgari ücret bile vermek istmiyor sesimizi duyun
Avatar
Gıda mühendisleri adına - 7 yıl önce
gıda mühendisi alımı olsun ziraat mühendislerini aldılar kps 60 puanla ziraat mühendisi alındı 2013 de onüçbin ziraat mühendisi alındı gıda mühendisleri 85-90 puanla yıllarca bekledik bu yıl mağduriyetimiz giderilir
Avatar
bilge Aslan - 7 yıl önce
Gıda mühendisi alımı 3000 bin kişi olsun okadar gıda firmaı var devlette çalışan gıda müh sayısı o kadar azki denetimler o kadar yetersizki hiç kapısı açılmayan gıda firmaları var
Avatar
Uğur Yılmaz - 7 yıl önce
gıda mühendisi alımı 3000 kişi olsun çok mağduruz
Avatar
H.Bayram Gökhan - 7 yıl önce
Su ürünleri mühendislerini unutmayın sayın bakanım. Doktoralı işsiz su ürünleri mühendisleri de var
Avatar
Selda - 7 yıl önce
Ziraat teknıkerıde alınsın kac yaşına geldım iş yok duyun sesimi