Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli pilot alımı - Başvuru şartları

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne sözleşmeli pilot almak için Daire Personel Başkanlığında ilan yayımladı. Aranan şartlar ve sözlü sınav konuları haberimizde...

Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli pilot alımı - Başvuru şartları
17 Nisan 2018 Salı 13:30

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne sözleşmeli pilot almak için duyuru yaptı. Daire Personel Başkanlığında yayımlanan ilanda "Havacılık Dairesi Başkanlığına 1 Uçak Pilotu alınacaktır." denildi. Bunun için başvuru yapacak olan adaylar 30 Nisan - 5 Mayıs 2018 tarihlerinde gerekli belgeleri bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen gidecek. 

Başvuruda aranacak olan şartlar şöyle sıralandı:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1’de belirtilen şartları taşımak,

- Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek,

- Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak.

Sözlü sınav hangi konulardan yapılacak?

Mesleki bilgi ve mesleki yeteneği, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü, genel yetenek ve genel kültürü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığından olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.