Diyanet İşleri Başkanlığı 5 Bin personel alımı

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Mehmet Görmez'in açıklamalarına göre,5 Bin Personel alımı için tarih belli oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 5 Bin personel alımı
31 Ağustos 2016 Çarşamba 13:41

Diyanet İşleri Başkanlığı daha önce 8-22 Haziran 2016 tarihleri arasında  5 bin sözleşmeli İmam-Hatip alımı yapılacağını duyurmuş fakat 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından iptal edildiğini ilan etmişti;
“2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sözlü Sınavı’na (SÖZPER-2016-III) 16.07.2016-17.07.2016 tarihlerinde girecek adayların sınavları 15.07.2016 tarihinde ülkemizde yaşanan olağan üstü olaylar nedeniyle adayların bu olumsuz durumdan etkilenmemesi için ileri bir tarihe ertelenmiş olup yeni sınav yer ve tarihleri Başkanlığımız internet sitesinde daha sonra tekrar ilan edilecektir.”şeklinde ifadeler kullanılmıştı.

İptal edilen sözleşmeli İmam-Hatip alımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Görmez bu alımların Eylül ayında yapılacağını söyledi. Görmez;

"5 bin 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip alımı sınavları henüz bitmemişti ki  darbe girişimi ile karşı karşıya kalındı. Fakat bu sınavlarda görev alan bazı personel açığa alındığı için tamamı şaibe altında olmasın diye sınavların iptalini uygun gördük.
Hiçbir adaya kimin kazandığını ve kazanmadığını ilan etmemiştik. Kimsenin de hakkı zayi olmasın diye tamamlanmamış olan 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip alımı sınavı yenilecek, herkes daha iyi hazırlanacak ve sınava girip kazanan adayların ise  Eylül ayında ataması yapılacak.”şeklinde açıkladı.


Diyanet İşleri Başkanlığı'nda FETÖ/PDY ile ilişkili 2.560 personelin görevden alındığı açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada FETÖ/PDY ile ilişkili 3 bin 672 personelin görevlerinden uzaklaştırıldığı bilgisi verildi;
"Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında her kademeden FETÖ/PDY ile ilişkili 2.560 personel daha görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Başkanlığımız, ilk etapta 492, ikinci etapta 620 personeli görevden uzaklaştırmıştı. Bugün açığa alınanlarla birlikte toplam 3.672 personel görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Başkanlığımızın bu konuda oluşturduğu komisyonlar kapsamlı çalışmalarını sürdürmektedir."şeklinde açıklama yapıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.