Devlet Personel Başkanlığı açıklama yaptı, işte bilinmesi gerekenler

Devlet Personel Başkanlığı (DPB), kamuya personel alımlarına ilişkin çok önemli bir duyuru yaparak; yeni düzenlemeler kapsamında mevcut personellerin veya kamu personeli olmak isteyenlerin bilmesi gereken düzenlemeleri aktardı.

Devlet Personel Başkanlığı açıklama yaptı, işte bilinmesi gerekenler
31 Ekim 2016 Pazartesi 19:03

Devlet Personel Başkanlığı (DPB), kamuya personel alımlarına ilişkin çok önemli bir duyuru yaparak; yeni düzenlemeler kapsamında mevcut personellerin veya kamu personeli olmak isteyenlerin bilmesi gereken düzenlemeleri aktardı. İşte merak edilen tüm detaylar...

Devlet Personel Başkanlığı, kamu personeli alımlarına ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarını olduğu kadar; kamu personellerinin veya memuriyet isteyenleri de ilgilendiren bir duyuru yayımladı. Yayımlanan bu duyuru; kamuya hangi pozisyona ne şartlarla alınacağı, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapma şartlarına gelen değişiklikleri içeriyor.

Bu noktada da aşağıdaki konu başlıklarına ilişkin açıklamalar yapıldı:

1- Görevden uzaklaştırma süre sınırının uygulanmaması:

Olağanüstü hal süresi boyunca, süre sınırı uygulanmayacak.

2-Uzman Erbaşların, İnfaz ve Koruma Memuru (4/B) olarak istihdamı:

En az iki yıl süreyle uzman erbaş olarak görev yapıp, sözleşmesini kendi isteğiyle feshedenler infaz ve koruma memuru olabilecekler.

3-Özel Harekât Polisi istihdamı:

Lise veya dengi okullardan birinden mezun olanlar KPSS şartsız polis alımlarına başvuru yapabilecekler.

4-Astsubaylıktan subaylığa geçiş:

Yedinci hizmet yılını tamamlamış, onuncu yıla geçmemiş olanlar için belirli şartlar koşuluyla.


5-Uzman erbaş istihdamında yaş sınırı:

Uzman erbaşların istihdamı konusunda da düzenleme yapılarak yaş sınırı 45' den 52' ye çıkarılmış durumdadır.

6-Memurluğa atanmada aranılacak şartlar:

Devlet memuru olabilmek için istenen şartlara güvenlik soruşturması veya arşiv soruşturması getirilmiştir.


7-Disiplin hükümleri:

Devlet memurluğundan çıkarılma maddelerine “l) Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmak, bu örgütlere yardım etmek, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak, bu örgütlerin propagandasını yapmak.” şeklinde ibare ilavesi yapılmış durumdadır.

8-Sözleşmeli sağlık personeli:

KPSS esas alınarak; merkezi yerleştirme veya sözlü sınav uygulaması kullanılacak. Ayrıca sağlık personeli 4 yıllık süre zarfı boyunca başka bir yere atanamayacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.