Çaykur 1500 geçici işçi alımı yapacak

Çaykur, fabrikalarındaki personel açığını kapatmak için alım yapacak. Çaykur'un 1500 geçici işçi alımı yapacağını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik duyurdu.

Çaykur 1500 geçici işçi alımı yapacak
30 Mart 2017 Perşembe 12:11

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur) geçici işçi alımı yapacağını açıkladı. Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerindeki fabrikalarında personel açığını kapatmak için alım yapılacak.

Bakan Çelik'ten Çaykur'un geçici işçi alımı ile ilgili açıklaması:

"Çaykur'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde bulunan yaş çay fabrikalarında çalışmakta olan geçici ve daimi işçilerden emeklilik, ölüm ve diğer nedenlerle ayrılmalardan dolayı önemli sayıda işçi personel açığı ortaya çıkmış bulunuyor.

Ayrıca kurumun oluşturulan yeni fabrikası ve bazı ünitelerdeki imalat makine sayısı artışından dolayı yaş çay işleme kapasitesinin artması, mevcut iş gücü ihtiyacını daha da artırmış bulunuyor. Kurumun personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bin 500 mevsimlik (geçici) ilkokul öğrenimli beden işçisi İŞKUR aracılığıyla alınacak. Söz konusu alım için İŞKUR, 4-13 Nisan aralığında ilana çıkacak. Kura çekimi ise Mayıs ayının ilk haftasında noter huzurunda yapılacak."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.