Başbakan Binali Yıldırım açıkladı - 112 bin 400 kişiye iş istihdamı

AK Parti 115. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Binali Yıldırım, 112 bin 400 vatandaşa iş imkanı sağlayacak programın başlatıldığını duyurdu. Peki programda iş istihdamı nasıl sağlanacak? Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları haberimizde.

Başbakan Binali Yıldırım açıkladı - 112 bin 400 kişiye iş istihdamı
25 Ocak 2017 Çarşamba 12:50

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 115. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İşsizlikle mücadelede büyük bir adım niteliğinde olacak dev istihdam hakkında konuşan Yıldırım, 112 bin 400 kişiye iş imkanı sağlayacak programın bugün itibariyle başladığını duyurdu.

 112 bin 400 vatandaşımız, gencimiz iş aş sahibi olacak

AK Parti 115. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Binali Yıldırım, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yatırımcılar ile görüşüldüğünü belirtti. Talep ve beklentilerin dinlendiğini ifade eden Yıldırım, "Dün önemli bir adım attık, kararlar aldık. 28 Kasım-11 Ocak tarihleri arasında Doğu'da, Güneydoğu'da yatırımcılarla görüşüldü, onların talepleri dinlendi ve beklentileri görüşüldü. Ortaya çıkan sonuç gayet memnuniyet verici. 23 il için yatırım yapmak üzere müracaat edenlerin sayısı bin 200'ü aşmış durumda. Toplam yatırım miktarı da 20 milyar doları bulmuş vaziyette. Bu yatırımlar bölgede gerçekleşirse 112 bin 400 vatandaşımız, gencimiz iş aş sahibi olacak. Bunu etrafıyla düşündüğümüzde bu sayısı 500 bini geçmiş olacak. Sadece bu rakamlar ön talep sırasında yapılan müracaatlardır. Program resmen dün başladı. Program kapsamında yatırım yapan herkese yapacağı yatırımla ilgili fizibilite hazırlama, danışmanlık yapma gibi hizmeti bedelsiz devlet verecektir." açıklamasında bulundu.

Yatırımcıya Müjde - Sıfır Faiz Kredi Verilecek

Yatırımcılara müjdeli haber Başkanan Binali Yıldırımdan geldi. Yatırım için sıfır faizli yatırım kredisi verileceğini ifade eden Yıldırım, "Faiz oranı indirilmiş işletme kredisi verilecek. Diyelim ki faiz oranı 10'sa yarısını devlet karşılayacak, KOBİ'lere uygulanan sistem gibi. Üretim tesislerini büyütmek, yenilemek, işini geliştirmek isteyenlere de ayrıca destek verilecek. Çağrı merkezi kurmak isteyenlere de yatırım desteği verilecek, veri merkezi kurmak isteyenlere de yatırım desteği verilecek." şeklinde konuştu.

Yatırımcıya Destek Devletten

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı program ile binlerce kişi iş sahibi olabilecek. Yatırımcıya tam destek verilecek programda, işverenin maddi yükü azaltılacak ve iş istihdamında önemli bir adım atılmış olacak. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İdris alma başbakanım benim işim yok borcum çok. Bana yardımcı olurmusunuz k.maraşdayım sizleri saviyorum gelin benim eve görün bir çayımı için başbakanım tl05511299888 konuşmayı istiyorum - 7 yıl önce
Seni beklerim sayın başkanım sizleri seviyorum