7 bin bekçi alımı başvuru ne zaman, şartları neler?

Bekçi alımı ne zaman yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7000 bekçi alınacağı açıklaması sonrasında onbinlerce kişi başvuru şartlarını merak ediyor. Valilikler tarafından gerçekleşecek bekçi alımı, sözlü, yazılı sınav ile ilgili detaylar kamusaati.com adresimizde.

7 bin bekçi alımı başvuru ne zaman, şartları neler?
26 Şubat 2017 Pazar 08:25

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Teşkilatı güçlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı  ile kolluk kuvvetlerine yardımcı olması amacıyla 7 bin bekçi alımı gerçekleştirilecek.  Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay ilçelerinde ilk etapta bekli alımı yapılacak. Peki başvuru şartları neler? Bekçiliğe başvuruda bulunacaklar, atamaların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Valilikler tarafından gerçekleşecek alım ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

Başvuru Şartları Neler?

-- Türk vatandaşı olmak,

--Lise ve dengi okul mezunu olmak ve başvurdukları illerde en az bir yıl ikamet etmek.

--30 yaşından yukarı olmamak, görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmamak, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak.

Başvuranlar Ne gibi sınavlara tabi tutulacak?

Bekçi alımında adaylar başvuru şartlarını sağladığı taktirde, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak,

Sözlü sınavı başarı ile tamamlayan bekçi adayları, yazılı sınava girmeye hak kazanacak. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri ise iptal edilecek.

Adaylar, çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu için sadece bir ilçe kaymakamlığına müracaat edebilecek. Aday, bekçi olmaya hak kazandığı takdirde, başvuru yaptığı ilçenin kadrosuna atanacak.

Sözlü Sınav Geçme Puanı kaç olacak?

Sözlü sınava girmeye hak kazananların bekçilik yapmaya mani hallerinin olup olmadığı değerlendirilecek. 100 üzerinden 70 puan alan adayların başarılı sayılacağı sözlü sınavının sonuçları, başvurunun kabul edildiği ilçe kaymakamlığının internet adresinden ilan edilecek.

Yazılı Sınav Konuları

Adaylar Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden sorulara yanıt verecek.

Aday listesine giren isteklilerden yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanlar, tebligat üzerine en yakın tam teşekküllü devlet hastanesinden alacakları Sağlık Kurul Raporlarını ilgili emniyet birimlerine teslim edecek. Bunlardan, bekçiliğe girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar, vali veya kaymakam onayı ile aday memur olarak atanacak. Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek. Ataması yapılan aday memurlar arasından kanuni süreler içerisinde göreve başlamayanların yerine yedek listesinden sıra ile çağrılacak.


Etiketler; #Bekçi alımı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.