10 bin özel harekat polisi alımı ne zaman yapılacak?

Emniyet Özel Harekat alımı için kolları sıvadı. Peki Özel Harekat Polis alımı ne zaman gerçekleşecek? KPSS şartı olmadan özel harekat polis alımı ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

10 bin özel harekat polisi alımı ne zaman yapılacak?
23 Ağustos 2016 Salı 14:27

Fettullahçı Terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında çok sayıda polis görevden alınmaya devam ediyor. 17 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yer alan ve Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeni düzenlemelerde özel harekat birimlerine istihdam edilmek üzere alınacak polis adaylarında KPSS şartı ortadan kalkmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Birimine bağlı olarak 10 bin özel harekat polisinin alınacağı ifade ediliyor. Konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmazken, ilerleyen günlerde özel harekat polis alımı ile ilgili detayların Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Lise mezunlarınında özel harekat alımlarına başvuru yapabileceğini belirtirken, alımların ne zaman yapılacağı konusunda tarih vermemişti. Alımların ne zaman yapılacağı ile ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Özel Harekat Polis alımının en az 10 bin olacağı söyleniyor. 

Binlerce genç vatandaş özel harekat olmak için beklerken, polis alımı ile ilgili açıklamaları an ve an takip ediyor. Resmi Gazetede yayımlanan KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, KPSS şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

Ayrıca özel harekatçı olacak kişilerin, 28 yaşından gün almamış ve terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması şartı aranacak? Özel Harekat Polis alımı ile ilgili ilan açıklanır açıklanmaz hemen haberdar olmak isterseniz Kamu Saati mobil uygulamamızı indirebilir ve anında bildirim alabillirsiniz.

Kamu Saati Uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook sayfamızı beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter Sayfamızı takip etmek için TIKLAYINIZ


Etiketler; #özle harekat
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sezer - 8 yıl önce
askerlik şartını kaldırsa çok iyi olacak bu konuda
Avatar
Lütfi Girgin - 8 yıl önce
Başvuru tarihleri ne zaman başlıyor
Avatar
sumeyye - 8 yıl önce
Bayan alimi olacak mi bilgisi olan var mi ?
Misafir Avatar
Bahar - 8 yıl önce @sumeyye
Dün haberler de resmi olarak açıklandı,bayan alımı da olacakmış. Fakat bazılarının söylentilerine göre 1.000 tane bayan meslek içinden de seçilebilirmiş.
Avatar
recep - 8 yıl önce
Askerlik sarti terhis belgesi 3 yili gecmemesi sarti istiyolar birde 28 yas siniri istiyolar normal olarak zaten 3 yilii gecmis olcak
Avatar
Ferkan - 8 yıl önce
Başvuru tarihi ne zaman acaba.
Avatar
Ferkan - 8 yıl önce
Bide askerlik uzun veya kısa dönem yapmış olmak fark ediyor mu ?
Avatar
yasin - 8 yıl önce
Evet olcak
Avatar
Berkcan - 8 yıl önce
Merhaba arkadaşlar askerlik de sözleşmesi dolmuş olan başvuru yapabilecekmi