İcradan araba alınır mı? İcralık araçlar nasıl satın alınır?

İcra dairelerinde satışa sunulan çok sayıda hacizli araç için sunulan fiyatlar cezbediyor. Yeni araç almak isteyen birçok kişi icralık araç nasıl alınır, icralık araba fiyatları nasıldır gibi soruların cevabını merak ediyor. Detaylar haberimizde.

İcradan araba alınır mı? İcralık araçlar nasıl satın alınır?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Haciz konulan araçları yediemin otoparklarında bekleten icra daireleri bir süre sonra da bu araçları satılığa çıkarmaya başlıyor. Konuyu takip eden profesyoneller tarafından sıkça satın alınan bu araçlar galerilerde ya da vatandaşlarca ikinci el pazarında satışa sunuluyor. Peki icradan araba nasıl alınır? İcralık araba satın alınmalı mı? İşte cevabı:

İcralık Araç Nasıl Satın Alınır?

İcradan araç satın almak için yapılacak şeyler ciddi bir emek gerektirmemektedir. Bunun için aracın satıldığı ilgili icra dairesine ihale bedeliyle birlikte başvurmak yeterli olacaktır. Buradaki resmi işlemler konusunda görevliler yardımcı olacak ve ihale kazanıldığı takirde de araç satın alınacaktır. Yurdun pek çok yerindeki hacizli araç satışlarında ciddi bir rekabet yaşanmamaktadır. 

İcradan Araba Alınmalı mı?

Hacizli araçları satın almanın çeşitli uğursuzluklar getireceği sürekli dile getirilmektedir. Ancak İslam dinine göre böyle bir durum söz konusu olamaz. İslam alimleri hacizli araç almakta bir sorun görmemekte, bahsi geçen araçların satın alan kişilere tamamen helal olduğunu belirtmektedir. Ayrıca İslam dininde uğursuzluk gibi bir inanış da yalnıştır. 

İcralık Araba Fiyatları

İcradan alınacak araçların fiyatları genellikle gayet düşük miktarlarda olmaktadır. Ortalama bir araç fiyatının çok altında bir rakamla ihaleye sunulan hacizlik araçlar ihalelerde de fazla bir yükseliş kaydetmemektedir. Örneğin Mercedes'in 1980'li yıllara ait modelleri 500-600 TL'den satışa sunulurken ikinci el pazarında 20-25 bin TL olan araçlar icra ihalelerinde 7-8 bin TL olabilmektedir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zaza - 8 yıl önce
Bu gub sahit oldun icradan 13 arac satildi emsalerinfen daha yuksek fiyata hmede
Misafir Avatar
Xoxo - 7 yıl önce @Zaza
piyasa fiyatinin ustune aldiysa gider sahibinden.com'dan alır adam. salak değil ya gidi icralık kapalı kutu arabayı alacak. adam akıllı yorum yazın
Avatar
adem - 8 yıl önce
Araba nasıl alinir
Avatar
Gökhan M.C - 8 yıl önce
Hacizli lüks araçlar için yardımcı olunur
Avatar
murat - 8 yıl önce
benım de sormak ıstedıgım sımdı alıyoruz eyvAllah da komple dosya ıste o bu su masrafraları ıle bırlıkde ne kadar tutar bır de o var ıste 10 bıne al aracda sıkındı cıkdı yapdır 15 oldu sıgorta kasko zart zurt derken al sana aynı fıyat 25 bınlıra dıye dusunuyorum? haklı mıyım degılmıyım ?
Avatar
Ramazan - 8 yıl önce
İcralik araba satmak isteyen varmı Göka bey nasıl yardım edebilrsiniz
Avatar
sevket - 8 yıl önce
Araç aldıktan sonra üzerine yıkım yapılması ne kadar zaman alıyor .
Avatar
icara Müdürü lugu - 8 yıl önce
İcaralik arbalar acik atirmada ihale cikdigi zaman doysa kayit paralarin neden alamiyoz
Avatar
metin - 7 yıl önce
Araba almak için ne yapmamlazım