Yeni Sistemde MEB'in görev ve yetkileri nelerdir?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dair 1 nolu kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni kararnamede MEB'in görev ve yetkileri merak ediliyor. Peki yeni sistemde MEB'in görev ve yetkileri ne olacak? İşte detaylar.

Yeni Sistemde MEB'in görev ve yetkileri nelerdir?
10 Temmuz 2018 Salı 12:15

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Kararnamede, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görev ve yetkileri bulunuyor. Peki yeni sistemde MEB'in görev ve yetkileri nelerdir? İşte merak edilenler.

Eğitim ve öğretimin her kademesi için ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesi amacıyla gerekli çalışmaları yapacak olan Bakanlık, eğitime erişimi kolaylaştıran, her vatandaşın eğitim fırsat ve imkânlarından eşit derecede yararlanabilmesini teminat altına alan politika ve stratejilerin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapacak, belirlenen politikaları uygulayacak.

Yükseköğretim kurumları dışındaki eğitim ve öğretim kurumlarını açmak, açılmasına izin vermek ve denetlemek.

Kız öğrencilerin, engellilerin ve toplumun özel ilgi bekleyen diğer kesimlerinin eğitime katılımını yaygınlaştıracak olan MEB, politika ve stratejilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli çalışmaları yapacak.

Eğitim sistemini yeniliklere açık, dinamik, ekonomik ve toplumsal gelişimin gerekleriyle uyumlu bir biçimde güncel teknik ve modeller ışığında tasarlamak ve geliştirmek.

MEB'in yeni sistemde hizmet birimleri şu şekilde olacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.