Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Ülkemiz’de her yıl kutlanan öğretmenler günü tarihini Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen ünvanının kabul ediliş günü olan 24 Kasım 1928’den almıştır.

Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
24 Kasım 2015 Salı 01:47

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk
İlgili Galeriye Git
Ülkemiz’de her yıl kutlanan öğretmenler günü tarihini Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen ünvanının kabul ediliş günü olan 24 Kasım 1928’den almıştır.

Dünyanın birçok ülkesin 1994 yılından bu yada UNESCO’nun önerisi ile 1966 yılındaki Pariste düzenlenen “Öğretmenler Statüsü Hükümetlerearası Özel Konferansı” ‘nın tamamlanıp “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi” ‘nin kabul edilişi olan 5 Ekim Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.  Ülkemizde ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de başöğretmenlik unvanını kabul edişinin yıl dönümüne denk gelen gün kutlanır.

  • Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. ( 01. 03. 1923.)
  • Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bu günkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.(1924)
  • "Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir." (25.08.1924, Öğretmenler Birliği Kongresi Üyelerine.)
  • "Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…" ( 25.08.1924, Öğretmenler Birliği Kongresi Üyelerine. )
  • "Öğretmenler! Erkek ve kız çocuklarımızın, aynı suretle bütün tahsil derecelerindeki talim ve terbiyelerinin pratik olması mühimdir. Memleket evlâdı, her öğrenim aşamasında ekonomik hayatta verimli, etkili ve başarılı olacak surette donatılmalıdır." ( 25.08.1924, Öğretmenler Birliği Kongresi Üyelerine.)
  • "Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister." ( 25.081924, Öğretmenler Birliği Kongresi Üyelerine. )
Bizler de Kamusaati.com olarak tüm öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü"'nü kutluyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.