Suriyeli öğretmenlerin formasyon eğitimi başladı

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, Suriyeli öğretmenlerin yetiştirme sureci ile ilgili açıklamada bulundu. Aytekin, amaçlarının Suriyeli öğretmenlerin verdiği eğitimin niteliğini artırmak olduğunu söyledi.

Suriyeli öğretmenlerin formasyon eğitimi başladı
08 Ağustos 2016 Pazartesi 17:40

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF ortaklığıyla Suriyeli öğretmenlerin pedagojik formasyonları ile ilgili eğitim başladı. Konya'da 257 öğretmenin eğitimine başladı.Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, medeniyetin temsilciliğini yaptığı iddiasındaki Avrupa´nın tarihine bakıldığında, 1960´lara kadar farklı mezheplerden insanların bile birlikte yaşamasında güçlükler ortaya çıktığını dile getirdi. Demirci, İslam coğrafyasında içsel bir takım hatalar ve bazı dış müdahalelerden dolayı sorunlar yaşandığını dile getirdi. Demirci, "Bu sorun şu an itibarıyla özellikle Suriye coğrafyasında en yüksek seviyede. En kısa süre içerisinde inşallah Suriye´de huzur olur ve Halep´in sokaklarında insanların neşeli görüntüleri hayata geçer. Bugün Türkiye´de bir gerçekliği yaşamak durumundayız. Geleceğin Suriyesinin inşası hususunda bugünleri fırsat bilmeliyiz. Bu fırsatı da eğitimle, bilgiyle ve irfanla oluşturmalıyız." şeklinde konuştu.

Türkiye'de bulunan Suriyeli ogrencilerden 955 bininin okul çağında oldugunu söyleyen Demirci, "360 bin çocuk ise 0-4 yaş aralığında. Yani 3 milyon nüfusun yaklaşık yüzde 50´si eğitim çağında. Şu anda geçici eğitim merkezleri marifetiyle eğitime aldığımız öğrenci sayısı 260 bin civarında. Yaklaşık 75 bin çocuğumuz ise Türkiye eğitim sistemine katılmak istedi, biz de kapılarımızı açtık. Toplamda 330 bin civarında Suriyeli çocuğumuz eğitimin içinde. 995 bin öğrenci içerisinde 330 bin sayısı bizim açımızdan, başımızı iki elimizin arasına alıp, derin düşünüp, ´Ne yapmalıyız?´ sorusunu sormamız gereken bir olay. Bu yönüyle en kısa süre içerisinde çocuklarımızı nitelikli eğitim imkânlarıyla buluşturmamız gerekiyor." Dedi.

Açılış konuşmasında açıklamalarda bulunan MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin de Suriyeli öğretmenlerin Konya´da iki hafta boyunca farklı üniversitelerden gelen öğretim üyeleri eşliğinde eğitim alacağını belirtti. Aytekin, eğitim sonrasında öğretmenlerin geldikleri illere dönerek Suriyelilerin eğitiminde görev alacaklarını söyledi. Aktekin, "Amacımız, Suriyeli öğretmenlerin verdiği eğitimin niteliğini artırmak. Öğretmenlik mesleğine giriş, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme değerlendirme, sınıf yönetimi ile eğitim psikolojisi ve rehberlik başlıklarında eğitimler verilecek. Eğitimlerin bütçesi UNICEF tarafından karşılanıyor. Toplam 514 öğretmen kurs görecek." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.