Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı - Mülakat sonucu sorgula öğren

MEB'in sözleşmeli öğretmen mülakatlarını tamamlanmasıyla mülakat sonuçları merak ediliyordu. Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları nihayet açıklandı. Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte sözleşmeli öğretmenlik detayları ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı - Mülakat sonucu sorgula öğren
29 Eylül 2016 Perşembe 09:36

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sözleşmeli öğretmen mülakatlarını tamamlamasının ardından adaylar sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. Sözleşmeli öğretmen olmak isteyen binlerce öğretmen adayı mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki MEB, sözleşmeli mülakat atamaları ne zaman yapılacak? İşte merak edilen detaylar haberimizde. 

Mülakat sonuçları açıklandı.

206 yılında yapılacak olan 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için yapılan mülakatlar tamamlandı. Mülakat sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından ulaşım sağlanacak.

 MEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Hamza Aydoğdu,  sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada; "Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları yarın saat 9:00 da http://meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır..." demişti. 

Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili detayları için  bildirim almak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirebilir veya Facebook ve Twitter sayfalarımızı takip edebilirsiniz. 

Mülakat Sonuçları için TIKLAYINIZ


Kamu Saati Uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook sayfamızı beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter Sayfamızı takip etmek için TIKLAYINIZ

Sonuçlara itiraz yapılabilecek

Adaylar sınav sonuçlarına itirazlarını ise 29 – 30 Eylül ve 1 Ekim 2016 tarihleri arasında yapabilecek. 

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman yapılacak?

15 bin öğretmenin ataması için yapılan sözleşmeli öğretmen mülakatında başarı olan adaylar 4 – 7 Ekim 2016 tarihleri arasında atama tercihlerini yapacak.

Sözleşmeli öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Tercihlerini belirtilen tarih arasında yapan sözleşmeli öğretmen adaylarının atamaları 10 Ekim'de yapılacak. Adayların 4-7 Ekim tarihleri arasındaki yaptığı tercihlere göre yapılacak atamada mülakat puanı esas alınacak. Eğer mülakat puanları adayların eşit ise Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P121 puan türü geçerli hale gelecek. Atanan öğretmenler atandığı yerde hemen görevlerine başlayacak.

Maaşlarda  fark olacak mı?

Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında fark hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Sözleşmeli öğretmen atamaları Bakanlık tarafından yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerin hakları ve maaşları arasında bir fark olmayacak.Öğretmenlerin, sözleşme süreleri bir yıl uzatılacak." şeklinde konuşmuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Betül - 8 yıl önce
Hak kavramı nerde adalet nerede yazık mülakatla bizi mahvedenlere
Avatar
negolen - 8 yıl önce
nezaman açıklanacak ya
Avatar
Elvan dolaş - 8 yıl önce
Mülakat sonucu açıklandı mi
Avatar
Irfan - 8 yıl önce
Heyecanla sonuç bekleyenlere hayırlı olsun
Avatar
Hamide - 8 yıl önce
Yazıklar olsun felsefeye 31 kadro ayıran fakat dersane öğretmenlerine 200 kontenjan veren zihniyete bu adalet değil garabettir...
Avatar
Saçmadan daha saçma - 8 yıl önce
Bir iş yapacaksan adam gibi yap meb 495 komisyondan ne kadar subjektiftir zaten beli oluyor eyer göremiyorsan gözlüğünü değiştir
Avatar
Kaldırın şu rezil sistemi - 8 yıl önce
Açıklansa ne olur zaten torpildir sanki adaletle mi açıklayacaklar kazananlar önceden belirlenmişti bunu kendini ifade etmeyle akakası olmayan bir lanettir
Avatar
Gerçek amaç keşke etkili öğretmeni seçmek. Olsaydı - 8 yıl önce
Görmeyenler de hakikaten sanacak ki gerçekten de bunlar etkili öğretmeni seçmek adına bu sistemi getirmişler hatta mülakatta girmeden önce ben de öyle düşünüyordum ama gördüm ki gerçekte amaç etkili öğretmeni seçmek değil mesele bas baya kul hakkına girmekmiş inanmayabilirsiniz ama hakikat bu