Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgula öğren

MEB, yüzbinlerce öğretmen adayının beklediği sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarını açıkladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgula öğren
10 Ekim 2016 Pazartesi 17:32

Milli Eğitim Bakanlığı, yüzbinlerce öğretmenin beklediği sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını açıkladı. MEB tarafından daha önceden duyurulan ve tercih işlemlerinin geçtiğimiz hafta sona erdiği Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

15 bin sözleşmeli, 5 bin dersane ve etüt merkezlerinde çalışan öğretmenlerin sözleşmeli olarak alınacağı atama sonuçları açıklandı. Aşağıdaki bağlantıdan Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçlarına ulaşabilirsiniz. 

Sözleşmeli Öğretmenler ne kadar maaş alacak?

20 bin sözleşmeli öğretmen atandıktan sonra bir ay içerisinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen eğitim öğretime hazırlık ödeneğini alacaklar.

Eğitim Öğretime hazırlık ödeneğinin bu yıl için belirlenen rakamı net olarak 992,00 TL'dir. Ancak yeni atanan öğretmenler bu ücretin %75'ini alabilecekler. Çünkü ödenek yönetmeliğinde ''öğretim yılının başladığı aydan sonra ve 1. dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i oranında yapılır''. Bu yüzden yeni atanan sözleşmeli öğretmenler net 744 tl ödenecek.

Yeni atanan Öğretmenelerin maaşı:  2.635 TL, Ek ders ücreti 11 TL olacak.

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.