Sorularla öğretmenlikte staj uygulaması

Öğretmenlikte staj uygulamasına geçilmesinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Staj uygulaması nasıl olacak? Stajyer öğretmen maaş alacak mı? Staj ne kadar sürecek? Tüm detaylar haberimizde.

Sorularla öğretmenlikte staj uygulaması
20 Ocak 2016 Çarşamba 10:46

Milli Eğitim Bakanlığı'nın göreve yeni başlayan öğretmenlere yönelik ilk defa gerçekleştireceği staj uygulamasının detayları ortaya çıkıyor. Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte şartları, süresi ve diğer ayrıntıları belirlenen staj öğretmenlik uygulamasını madde madde ele alacağız.

Stajyer öğretmen uygulaması nedir?


Stajyer öğretmen uygulaması ilk atama ile göreve yeni başlayacak öğretmenin mesleğin inceliklerini, uygulama şekillerini, sınıf yönetimini ve öğretim yöntem tekniklerini tecrübeli bir öğretmen ve idare eşliğinde öğrenmesidir. Bu süreçde öğretmenin daha iyi yetişmesi, sınıf ve okul yönetimine hakim olması planlanmaktadır. Ayrıca tecrübeli öğretmenlerin bilgilerini yeni öğretmene aktarması da hedeflenmektedir.

Stajyer öğretmenlik ne zaman başlayacak?


Stajyer öğretmenlik ilk defa şubat atmasında uygulanmaya başlayacak.

Stajyer öğretmenlik ne kadar sürecek?


İkinci dönemin başlarında (tahminen 10-15 Şubat arası) başlayacak stajyer öğretmen eğitimi okulların kapanmasıyla birlikte son bulacak. Öğretmen bir sonraki dönem atandığı okulunda göreve başlayacak.

Stajyer öğretmenin staj yaptığı yer nasıl belirlenecek?


Şubat atamasında öğretmenler görev yapmak istedikleri illeri tercih edecekler. Atandıkları il belli olduğunda MEB öğretmenlerden stajı hangi ilde yapmak istediğinin bilgisini isteyecek. Öğretmenler burada oturduğu ili veya görev yapacağı ili tercih edecek. Öğretmenin tercihinin arkasından MEB öğretmenleri staj yapmak istedikleri il emrine atayacak. İl de öğretmenleri okullarda görevlendirecek.

Stajyer öğretmen maaş alacak mı?


Stajyer öğretmenler normal öğretmenliğe başlamış gibi maaşlarını almaya başlayacaklar.

Asli öğretmenliğe geçiş sınavı yapılacak mı?


MEB, 19 Mart tarihinde aday öğretmenlere Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı uygulayacak. Sınavda adaylara 100 çoktan seçmeli soru sorulacak. Soruların yüzde 20'si 657 ve 4483 sayılı kanunlar, yüzde 30'u bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatı, yüzde 50'si ise öğretmenlik uygulamalarından olacak. Aday öğretmenlik süresi 4 ayı oryantasyon olmak üzere toplam 1 yıl sürecek. Yazılı sınavdan başarılı olan öğretmenler 21 Mart ile 15 Nisan arasında sözlü mülakata tabi tutulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aydın - 8 yıl önce
süper uygulama. Nihayet aklı başına geldi milli eğitimin