Sınıf Öğretmenleri kurs açabilecek mi?

Sınıf öğretmenlerine kurs açma yetkisi verilecek mi? Destekleme ve Yetiştirme Kursları bünyesinde hangi öğretmenler kurs açabilecek? MEB'in ilkokulların kurs açabilme yetkisi ile ilgili takvimi açıklaması bekleniyor. Öğretmen haberleri ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Sınıf Öğretmenleri kurs açabilecek mi?
15 Mart 2017 Çarşamba 12:40

Şu sıralar gündemde öğretmen haberleri sıkça görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB), 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Döneminde Destekleme Yetiştirme Kurslarına başlanacağını ifade etti. Peki sınıf öğretmenleri kurs açabilecek mi? Onbinlerce sınıf öğretmeni, Kurs merkezi ve kurs açma yetkisi alabilecek mi merak ediyor.

MEB, Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Telafi eğitimi başlıklı 33. maddesinin 2. fıkrasında yaptığı ve 16.06.2016 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle İlkokullara destekleme ve yetiştirme kursu açma yolu açıldı. Böylelikle Sınıf öğretmenleride kurs açabilecek.

Telafi eğitimi ve yetiştirme programı 33.maddesinde; "(2) İlköğretim kurumlarında, eğitim ve öğretim yılı içinde çeşitli nedenlerle boş geçen dersler ile ihtiyaç olması halinde mevsimlik tarım işçileri, göçer ve yarı göçer ailelerin çocukları ve ilkokullarda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için yetiştirme kursu veya programları uygulanır." fırkası yer alıyor.

MEB'in ilkokulların kurs açabilmesi yönünde yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin bir yol haritası ve takvim belirlemesi bekleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.