Şanlıurfa'da 129 öğretmene soruşturma açıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde mazeret bildirmeden derse girmeyen 129 öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfa'da 129 öğretmene soruşturma açıldı
05 Şubat 2016 Cuma 15:10

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup öğretmen derse mazeretsiz bir şekilde girmeyerek haklarında soruşturma açılmasına sebep oldu.

Siverek'te Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) tarafından alınan bir eylem kararıyla  29 Aralık 2015 tarihinde 129 öğretmen okula gitmeyerek derse girmedi. Öğretmenlerin derse girmeme hususunda mazeret bildirmedikleri de edininel bilgiler arasında. 

Soruşturma açılan 129 öğretmenin okul müdürleri bu durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmesiyle müdürlük öğretmenler hakkında soruşturma başlattı. 

Yapılan incelemenin ardından öğretmenlerin mazeret göstermeden derse girmedikleri ve okula gelmedikleri, dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili 2 başmüfettişi görevlendirerek öğretmenler hakkıdna idari soruşturma başlatıldığı edinilen bilgiler arasında.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yaman hoca - 8 yıl önce
Her kez kafasına göre hareket etmemeli. Öğrencileri de düşünmeli