Sahte diplomayla 20 yıl öğretmenlik

Nevşehir'de bir kişi, sahte diploma ile 20 yıl çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. Sahte öğretmenin son 1 yılda ise Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğü öğrenildi. Sahte öğretmeni tesadüfen belirleyen MEB, H.Ö'nün işine hemen son verdi ve dava açtı.

Sahte diplomayla 20 yıl öğretmenlik
26 Ocak 2017 Perşembe 08:17

Sahte öğretmen haberi bu seferde Nevşehir'den geldi. 20 yıldır sahte diploma ile öğretmenlik yapan H.Ö'nün üniversite mezunu olmadığı ve sahte diploma ile MEB'de öğretmenlik yaptığı öğrenildi. 

Habertürk Gazetesi'nden Zafer Samancı'nın haberine göre Hülya Ö., 1996'da Nevşehir'de göreve başladı. Çeşitli illerde öğretmenlik yaptıktan sonra 2004'te Konya'ya atandı. Selçuklu İlçesi Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde endüstriyel otomasyon bölümü öğretmeni olan Hülya Ö., son 1 yılda aynı okulda müdür yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

15 Temmuz Kanlı Darbe girişimi sonrasaında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında personel incelenmeye başladı. Sahte öğretmenin foyası ise bu inceleme sonunda çıktı. İnceleme sırasında H. Ö.'nün üniversite mezunu olmadığı ve diplomasının da sahte olduğu belirlendi. Milli eğitim Bakanlığı, hemen harekete geçerek sahte öğretmenin görevine son verdi ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, Hülya Ö.'nün 20 yıl boyunca aldığı maaşın iadesi ile birlikte evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarını işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi.

Gözaltına alınan sahte öğretmen Hülya Ö., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda sahtecilik ve dolandırıcılıkla suçlanan Hülya Ö.'den 20 yıllık maaşının geri alınması için dava açıldı.

Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.



 


Etiketler; #SAHTE DİPLOMA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.