''Rehber Öğretmenlerin asıl işi sulandırılmamalıdır''

İsmail Koncuk: Tebeşir tozu yutmamış bazı bürokratların sırça köşkte hazırladığı yönetmelikler, bugüne kadar yaraya merhem olmamış, verimliliği düşürmüştür.

''Rehber Öğretmenlerin asıl işi sulandırılmamalıdır''
22 Nisan 2017 Cumartesi 18:31

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Rehber öğretmenin asıl işi dışında verilecek her görev yapılması gereken asıl işi sulandıracaktır. Bu işler kapalı kapılar ardında olmaz.'' ifadelerini kullandı.

Koncuk, rehber öğretmenlerle ilgili onların fonksiyonuna uygun olmayan bir yönetmelik çalışmasından bahsedildiğini, bunun kabul edilemeyeceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu;

''“Rehber öğretmenlerle ilgili, onların fonksiyonuna uygun olmayan bir yönetmelik çalışmasından bahsediliyor. Doğruysa kabul edilemez. 
MEB gerek rehber öğretmenler gerekse diğer eğitim çalışanlarını ilgilendiren tüm yönetmelik ve mevzuat çalışmalarında şeffaf davranmalıdır. 
Rehber öğretmenin asıl işi dışında verilecek her görev yapılması gereken asıl işi sulandıracaktır. Bu işler kapalı kapılar ardında olmaz. 
Tebeşir tozu yutmamış bazı bürokratların sırça köşkte hazırladığı yönetmelikler, bugüne kadar yaraya merhem olmamış, verimliliği düşürmüştür. 
MEB rehber öğretmen ya da diğer alanlarda yapacağı tüm mevzuatı paydaşlarla görüşerek düzenlemelidir. Ben yaptım oldu mantığı köhnemiştir.”

''MEB'E REHBER ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİĞİ SORDUK''

Türk Eğitim-Sen, rehber öğretmenlerin nitelikleriyle örtüşmeyen yeni bir yönetmelik ya da var olan yönetmelikte değişiklik yapılacağı  duyumları aldıklarını belirtti. Bu hususta ayrıntılı bilgi verilmesi ve  varsa taslak metnin kendilerine gönderilmesi  ve değişikliğin tüm paydaşların görüşleri de alındıktan sonra, gerekiyorsa, yapılması  hususunda, MEB’e yazılı başvuruda bulundu.

İşte o ilgili yazı şu şekilde;

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.