Okul müdürlerine müjde! Artık 'Nöbet Ücreti' alabilecekler

Okul müdürlerine müjde! Hükümet ile sendikalar arasında imzalanan toplu sözleşmede karar belli oldu. Sözleşmeye göre MEB'de görevli okul müdürleri de nöbet ücreti alabilecek.

Okul müdürlerine müjde! Artık 'Nöbet Ücreti' alabilecekler
22 Ağustos 2017 Salı 12:00

Hükümet ile sendikalar arasındaki "4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri"nde anlaşmaya varıldı. Anlaşma sonucunda MEB'de görevli okul müdürlerini sevindirecek bir karar alındı. İşte detaylar...

2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4. dönem toplu sözleşme görüşmeleri gece geç saatlerde yetkili sendika Memur-Sen'in verilen teklifi kabul etmesi ile sona erdi. Memurlar 2018 yılının ilk altı ayında %4, ikinci altı ayında %3.5 zam alacak. 2019 yılı için ise ilk altı ayda %4, ikinci altı ayda ise %5 zam alacak.

Toplu sözleşme kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personellerine ilişkin bazı kararlara da yer verildi. Bunlardan biri de nöbet ücreti almayan okul müdürlerine ilişkin bir karar oldu. Artık okul müdürleri de nöbet ücreti alabilecek.

2018 yılı Ocak ayı itibariyle okul müdürlerine de nöbet ücretine denk gelecek bir yan ödeme yapılacağı dün gece toplu sözleşme masasında kararlaştırıldı. Ayrıca bazı okul/kurumlarda görev yapan müdür yardımcıları da bu ödemeyi alabilecek.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.