Okul Müdürleri öğretmenleri 50 kriterde değerlendirecek

Okul müdürlerinin öğretmenleri değerlendirme süreci devam ediyor. Peki Müdürlerin performans değerlendirmesi ne zamana kadar sürecek? Okul müdürleri hangi kriterlere göre öğretmenleri değerlendirecek? Öğretmenlerin performans değerlendirmesi ile ilgili detaylar haberimizde.

Okul Müdürleri öğretmenleri 50 kriterde değerlendirecek
13 Haziran 2016 Pazartesi 09:15

Eğitim kurumlarında görev alan öğretmenlerin, performans değerlendirme süreci devam ediyor. Bakanlığa bağlı her derece ve türden eğitim kurumlarından görev alan öğretmenlerin, performans değerlenedirmesi, okulun veya eğitim kurumunun müdürü tarafından yapılacak. Okul müdürleri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda, öğretmenlere başarı belgesi verilecek.

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 54. Maddesine göre, bakanlığa bağlı okullarda görev alan tüm öğretmenler, okul müdürü tarafından yıl sonunda değerlendirilecek. Bakanlık tarafından duyurulan esaslara göre değerlendirilecek öğretmenleri değerlendirmenin sonunda başarı belgesi alacak.

Yönetmelikte yer alan 54 üncü madde şu şekilde;

MADDE 54 - (1) Bu Yönetmelik kapsamında, Bakanlığa bağlı her derece ve türden eğitim kurumunda görev yapan ve adaylık sürecini tamamlamış olan öğretmenlerin başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda, görev yaptığı eğitim kurumunun müdürü tarafından değerlendirmesi yapılır.

Okul Müdürleri, görevli tüm öğretmenleri 1 Temmuz 2016 tarihine kadar değerlendirecek. Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürlerinin, tüm öğretmenlerin performans değerlendirilmesi 1 Temmuz 2016 Cuma tarihine kadar MEBBİS üzerinden bitirilmesini belirtti.

Okul müdürleri performans değerlendirmesini aşağıda bulunan 50 kritere göre yapacak. Mesleki Ölçütler, göstergeler ve 0-4'e kadar puanlamanın olduğunu 10 farklı ölçük 50 kriter bulunan performans değerlendirme, sonunda öğretmenlere başarı belgesi verilecek.








 


Etiketler; #okul müdürleri
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.