Öğretmenlerin Eğitim-Öğretim ödeneği ne kadar, Kırtasiye yardımı ne zaman yatacak?

Peki öğretmenlerin hazırlık, eğitim ödeneği ne kadar olacak? Öğretmenlerin merak ettiği 2016-2017 eğitim-öğretim ödeneği ne zaman yatacak, kimler kırtasiye yardımı alabilecek? Kırtasiye yardımı ve ödeneği ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Öğretmenlerin Eğitim-Öğretim ödeneği ne kadar,  Kırtasiye yardımı ne zaman yatacak?
26 Ağustos 2016 Cuma 11:16

Okulların açılmasına az bir süre kalırken, öğretmenler yeni eğitim ve öğretim ödeneklerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. 2016 2017 Eğitim ve Öğretim yılına öğretmenlerin alacağı ödenek belli oldu. Kırtasiye yardımı diğer ifadeyle hazırlık ödeneği tutarı kaç TL olacak? İşte merak edilenler.

Öğretmenlerin bu sene merak ettiği konulardan biriside hazırlık ödeneğinin kaç TL verileceği oluyor. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (657 DMK) Ek 32. maddesinde yer alan ifadelere göre eğitim öğretim sınıfında öğretmen unvanlı görev yapan MEB personellerine eğitime hazırlık ödeneği ödendiği ifade ediliyor.

Kimler Hazırlık ödeneği alabilecek?

657 Devlet Kanunlarına göre hazırlık ödeneğini, okul müdürleri, müdür baş yardımcıları, müdür yardımcıları, öğretmenler, ceza evinde çalışan öğretmenlere, eğitim uzmanlarına, eğitim uzman yardımcılarına ödenir.

Hazırlık ödeneği yani  Kırtasiye Yardımı kaç TL olacak?

Bir diğer adıyla kırtasiye yardımının bu yıl ücreti belli oldu. 3. dönem toplu sözleşme kararları içerisinde, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminde kırtasiye yardımı 1000 TL olacak. 

Peki Hazırlık ödeneği ne zaman ödenecek?

Geçtiğimiz yıllara baktığımızda hazırlık ödeneği-kırtasiye yardımı, Kurban Bayramı öncesinde ödenmişti. Konu ile ilgili Türk-Eğitim-SEN, MEB'e başvuruda bulunarak, ödeneklerin Kurban Bayramı öncesinde yatırılmasını talep etmişti. MEB'den bu konuda resmi bir açıklama yapılmazken, eğitim ve öğretim ödeneğinin Kurban Bayramı öncesinde yatırılması bekleniyor. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bayram öncesi ödenir İnşallah.
Avatar
Asu s - 8 yıl önce
Özel okul öğretmenleri odenek alıyorum almak için ne yapmaliyiz
Avatar
Zeynep - 8 yıl önce
Umarım kurban bayramı öncesi yatarda bizde bayramı rahat geçiririz
Avatar
ADANA YÜREĞİR - 8 yıl önce
Geçen sene Kurban'dan önce verdiler.
Avatar
İsmail - 8 yıl önce
İstanbul da yattı mı bilen varmı acaba