Öğretmenlere Bakanlık Maarif Müfettişi olma fırsatı

Öğretmenlere MEB'de Maarif Müfettiş Yardımcısı olma fırsatı getirildi. Peki Bakanlık Maarif Müfettişi olma şartları nelerdir? İşte detaylar.

Öğretmenlere Bakanlık Maarif Müfettişi olma fırsatı
20 Aralık 2016 Salı 11:00

Öğretmenlere Bakanlıkta Maarif Müfettiş Yardımcılığı olma fırsatı doğdu. Öğretmenler artık Milli Eğitim Bakanlığında Maarif Müfettiş Yardımcısı olabilecek. Peki hangi öğretmenler Müfettiş Yardımcısı olabilecek? İşte detaylar. 

652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Değişiklikler sonrasında, MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı oluşturuldu ve Bakanlık Maarif Müfettişi ile Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı istihdamına ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. 

Kariyer meslekler arasında yer verilen Bakanlık Maarif Müfettişliği mesleğine, esas itibariyle KPSS puanı esas alınarak yapılacak giriş sınavı ile Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı olarak girilmesi hükme bağlanmış olmakla birlikte, bu mesleğe farklı yollarla geçme imkanı da getirilmiştir.

Yapılan düzenleme ile öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti olanlar “Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı” kadrolarına atanmak suretiyle Bakanlık Maarif Müfettişliği mesleğine girebilecek.

Bakanlık Maarif Müfettişi Olma Şartı Nelerdir?

-- MEB Bakanlık Maarif Müfettişi Yardımcısı olmanın belirli şartları bulunuyor. Öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar, yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanabilecek.

-- Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı kadrosuna atanan öğretmenler, en az üç yıl fiilen çalışma ve girecekleri yeterlik sınavında başarılı olma şartıyla Bakanlık Maarif Müfettişi kadrosuna atanacak.

-- Öğretmenin Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı kadrosuna atanması; aylık maaşlarını ve emekliliğe ilişkin mali haklarını artırırken, Bakanlık Maarif Müfettişliği mesleğine tanınan diğer haklardan (örneğin daha yüksek gündelik ve konaklama ücreti alma) yararlanmalarını da sağlayacak.

--  Öğretmenlikten Bakanlık Maarif Müfettişliği Yardımcılığına geçen öğretmenlerin maaş ve emekli aylıklarında gözle görülür yükselme gözleniyor. Aşağıdaki tablodan öğretmenlerin mesleğe geçtiği taktirde maaşlarındaki artış gösterilmektedir. 

 
Öğretmen Bakanlık Maarif Müfettişliği mesleğine geçerse
Unvan Aylık net maaşındaki artış Emekli aylığındaki artış Emekli ikramiyesindeki artış
Müfettiş Yardımcısı kadrosunda 1.286 TL
Müfettiş kadrosunda 2.927 TL 1.502 TL 18.155 TL

Kaynak: http://memurunyeri.com/

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
matt - 7 yıl önce
Sinavlar ne zaman acaba?