Öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi olarak "3600 Ek Gösterge" istiyor!

Öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kendilerine verilecek en güzel hediyenin 3600 Ek Gösterge olacağını belirterek Change.Org üzerinden bir imza kampanyası başlattı.

Öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi olarak "3600 Ek Gösterge" istiyor!
08 Kasım 2015 Pazar 22:28

Her sene 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaştığında öğretmenlerin özlük haklarını işaret eden birçok haber yayılır ve aslında hayata geçirilmeyen her icraat için yapılan bu tarz haberler insanlarda doğal olarak bir algı kirlenmesine sebep olur. Gerçekleştirilmeyen icraatler bir yana bir de “gerçekleştirilmiş” gibi gösterilen bu algının diğer memurlarda ve toplumda öğretmen nezdinde yıpratıcı bir etkisi vardır. Bu durum ülkemizde yaşayan öğretmenleri derinden üzmekte ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığının zedelenmesine yol açmaktadır.

Yapılan Milli Eğitim Şûralarında öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik sevindirici birçok “tavsiye karar” çıkmasına rağmen maalesef bu kararların özellikle hayat kalitesini arttırmaya yönelik yansıması olan ekonomik bölümleri hayata geçirilmemekte ve öğretmenlerin ekonomik sorunları göz ardı edilmektedir.

Öğretmenler son dönemde maaşlarında yapılan artıştan, tuttukları yoğun ve yorucu nöbete yıllardır bekledikleri nöbet ücreti uygulamasını sendikal kazanımlar sonucu kazanmaktan ve ders içerisinde daha rahat hareket etmesini sağlayan kıyafet serbestliğinden memnuniyet duymakla birlikte yıllardır çözüm getirilemeyen 3600 ek gösterge konusunda 2015 yılı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü çözüm günü olarak görmek istiyor.

Bir ömrü bir nesil yetiştirmeye adayan, öğrencilerin hayatlarına dokunmak için gecesini gündüzüne katan, günü geldiğinde eline boya malzemesini alarak okulunu boyayan, öğrencileri üşümesin diye tezekle soba yakan öğretmenler “yetiştirdikleri” yöneticilerden 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi olarak “3600 ek gösterge” istiyorlar.

Emekli ikramiyelerine ve emekli maaşlarına katkı sağlayacak bu ek gösterge artışı ile ömrünü fedakârlık içerisinde geçiren öğretmenler bir nebze olsun emekliliklerinde rahat etmek istiyorlar.

Öğretmenler Neden 3600 Ek Gösterge İstiyor?


Ek gösterge devlet memurlarının maaş ve emeklilik hesaplamalarında kullanılan bir katsayı uygulamasıdır. Bu ek göstergeler her kurumun memurlarına farklı uygulanmakla birlikte bu ek göstergenin her derece, kademedeki memurun maaşına, emekli maaşına ve emekli ikramiyesine yansıma şekli farklıdır.

Şu an 3000 ek gösterge ile maaş alan öğretmenler 3600 ek göstergeye kavuştuklarında maaşlarında ufak bir düşüş olsa da emekli maaşlarına 200-300 TL oranında bir artış ile birlikte 10 bin TL civarında bir emekli ikramiyesi yansımış olacak.

"Change.org 3600 Ek Gösterge İmza Kampanyası"nı imzalamak için tıklayınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Müdür yetkili - 8 yıl önce
VAllahi ben ek gostergeden önce maas karşılığı ek ders haksizliginin giderilmesini bekliyorum.