Öğretmene yeni teşvik sistemi geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik teşvik sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki öğretmene verilecek teşvik sistemi nasıl olacak? Detaylar haberimizde.

Öğretmene yeni teşvik sistemi geliyor
11 Kasım 2016 Cuma 21:01

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Al Jazeera'ye yaptığı röportajda öğretmene teşvik sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin çalışma süresinin göz önüne alındığı bir sistem oluşturacaklarını ifade eden Tekin öğretmenlere verilecek teşvik sisteminin modelini anlattı. 

Öğretmene teşvik sistemi

Öğretmenlere teşvik sistemi ve okul bazlı kredilendirme getireceklerini ifade eden Yusuf Tekin, "Öğretmen çalışma sürelerinin ve zorluklarının göz önüne alındığı yeni bir mekanizma üretiyoruz. Okul bazlı olarak kredilendirme sistemi getiriyoruz. 70 bin okulun tamamı için fiziksel koşullarından, kurumun bulunduğu mahallenin sosyo ekonomik, asayiş göstergelerine kadar 100’ün üzerinde kriter belirledik. Kendi kurumlarımızı kredilendirmeye tâbi tutuyoruz. Diyarbakır’da 100 üzerinden 70 alan bir okul var, Kastamonu’da 100 üzerinde 20 alan bir okulumuz var diyelim. 20 alan okuldaki öğretmen daha zor şatlarda çalışıyordur." dedi.

Teşvik maaş üzerinden değil

Teşvik sisteminin maaş üzerinden olmayacağını belirten Yusuf  Tekin, "Maaş anlamında değil, ama ek ders üzerinden ücret farkılılığı, bir de hizmet puanı açısından farklılık. TÜİK, Maliye, Kalkınma, Adalet ve İcişleri Bakanlığı ile veri seti oluşturuyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.