Öğretmen Akademisi Vakfı'na bireysel başvuru dönemi

Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), eğitimlerine bireysel başvuru yapılabileceğini duyurdu.

Öğretmen Akademisi Vakfı'na bireysel başvuru dönemi
11 Nisan 2017 Salı 14:51

Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), eğitimlerine bireysel başvuru yapılabileğini duyurdu.

Bireysel olarak başvuru yapan öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik düzenlenecek eğitimler öncelikli olarak dört farklı şehirde ve “Öğrenen Lider Öğretmen” programıyla gerçekleştirilecek. İlgilenen eğitimcilerin; yürütülecek eğitim programı ve başvurularla ilgili aşağıdaki genel bilgileri okuduktan sonra, http://orav.org.tr/contactus/IndividualApplicationForm.aspx adresindeki formu doldurması gerekiyor.

Her eğitim için 25 kişilik kontenjan sınırı bulunmakta olup başvurular, öncelik sırasına göre değerlendirilecek.  Vakıf operasyon birimi, uygun koşullarda başvuruda bulunmuş olan ilk 25 katılımcıya, 21 Nisan 2017 tarihine kadar SMS ve e-posta yoluyla iletişime geçecek.

BAŞVURU KOŞULLARI

- Eğitimler, 2 günlük program olmak üzere  6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde, 09:00 -17:00 saatleri arasında;  Van, Şanlıurfa, Kayseri ve Sivas’ta düzenlenecektir.

- Başvurular yalnızca resmi okullarda görev yapan öğretmenler, atama bekleyen öğretmenler ve eğitim fakülteleri son sınıf öğrencilerine açıktır.

- Eğitimler; eğitimin düzenlendiği ilde ikamet eden öğretmen ve öğretmen adaylarının katılımına açık olarak düzenlenecektir.

- “Öğrenen Lider Öğretmen” eğitimi ilkokul ve ortaokul (1-8) sınıf ve branş öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanmış bir program olduğundan katılımcıların ilk ve orta öğretim düzeyinde görev yapıyor olması beklenmektedir.

Eğitimlere katılım ücretsizdir.

Katılımcılar eğitim programı kapsamında; Etkili iletişim, Dirençle Baş Etme, Takımı Yönetme ve Öğrenme Liderliği, Akış ve Ritmin Sürekliliği, Kurallar ve Uygulama Adımları, Sorun Davranışların Yönetimi, Olumlu Davranışların Pekiştirilmesi, Ölçme ve Değerlendirme başlıklarında çalışacaklar.

İki günlük eğitimi tamamlayan öğretmenlere MEM Sertifikası, atama bekleyen öğretmen ve öğrencilere ise ÖRAV Katılım Belgesi verilecektir. 

Eğitimler, ÖRAV Eğitimlerine ev sahipliği yapmayı kabul eden Van Bahçeşehir Koleji, TED Şanlıurfa Koleji, Kayseri Bahçeşehir Koleji ve Sivas Özel Final Lisesi’nde gerçekleştirilecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.