Öğretmen akademisi hazırlıkları devam ediyor

Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları sonrasında öğretmenlerin eğitim ve staj göreceği akademilerin hazırlık aşamaları devam ediyor.

Öğretmen akademisi hazırlıkları devam ediyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Öğretmen atamalarında bu yıl ilk kez yapılacak bir düzenleme ile yeni atanan öğretmenlere staj ve eğitim şartı getirilmişti. Başbakan Davutoğlu, Bakan Avcı ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından dile getirilen uygulamalarla eğitim görecek öğretmenlere atandığı bölgenin kültürü, yerel dili ve şivesinin de aralarında olduğu çok sayıda başlıkta eğitim verilecek. Ayrıca öğretmenler için iletişim teknikleri ile beraber MEB bürokrasisinin eğitimi de öğretmenlere sunulacak. 

Bu kapsamda devam eden çalışmalarda sona gelindi. yapılacak düzenlemelerle ilgili henüz kapsamlı bir açıklama yapılmasa da öğretmenlerin hangi eğitimlere tabi tutulacağı belirleniyor. 

Öğretmenlerin atandığı ile gitmeden eğitim göreceği ikinci dönem süresi boyunca ikamet ettiği kentte eğitim olanakları sunulacak. Mesleğinde 10 yılını doldurmuş öğretmenlerle birlikte derslere girecek stajyer öğretmenler öğrencilerle iletişim teknikleri, velilerle sorun çözme yöntemleri ve MEB bürokrasisi konusunda yetkinliğe ulaşacak. bu kapsamdaki eğitimlerin ardından da gideceği kente özel hizmet içi eğitimler öğretmenlere sunulacak. örenğin Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelere atanan öğretmenler için temel Kürtçe eğitimi verilecek. Öte yandan bazı bölgelerdeki konuşmaları anlamaları için yerel ağızlar konusunda da öğretmenler eğitime tabi tutulacak. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.