Öğretmen 8 yıldır rapor alarak okula gitmiyor

Trabzon’un Yomra ilçesin de bir öğretmenin 8 yıl boyunca çeşitli bahaneler ile rapor olarak okula girmediği iddiası bu kadarda olmaz dedirtti.

Öğretmen 8 yıldır rapor alarak okula gitmiyor
19 Aralık 2015 Cumartesi 13:26

Trabzon’un Yomraa ilçesin de bir öğretmenin 8 yıl boyunca çeşitli bahaneler ile rapor olarak okula girmediği iddiası bu kadarda olmaz dedirtti.

2007 yılında Trabzon’un Yorma ilçesinde bulunan Özdil Mahallesindeki ilkokula atanan öğretmen Ülkü K.’nın 8 yıl boyunca okula sadece bir ay geldiği kaydedildi. Ülkemizde 300 bin genç öğretmen ataması için beklerken, Ülkü K.’nın 2007 yılından bu yana okula doğum izni, rapor ve farklı okullara görevlendirmeler gibi bahaneler ile okula gitmediği belirlendi.

Okulda okuyan öğrenciler ve öğrencilerin velileri öğretmene tepki gösterirken, Özdil Mahallesi Muhtarı Barış Hatipoğlu okuldaki derslere 8 yıldır geçici olarak müdür ve müdür yardımcılarının girdiğini belirtti.

Özdil yeni eğitim öğretim yılı itibari ile okula yaptığı ziyarette müdürün öğretmen sıkıntısından bahsettiğini ve bu sırada okulda görevli olan Ülkü K. İsimli öğretmenin okula 8 yıldır gitmediğini öğrendiğini belirtti. Durumun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü aradığını söyleyen Özdil, “Olaya ona ilettiğimde 'Tamam muhtarım hemen yazısını yazıyorum' dedi. Müdür bey, '8 yılın 3 yılı sizin zamanınızda oldu, benim telefon açmamı mı bekliyordunuz?'dedim” şeklinde durumun çözülmesi için adım attığını belirtti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bu tür davranan kim olursa olsun görevine son vermek lazım.
Avatar
ESER - 8 yıl önce
8 yıl hangi doktor rapor vermis? Mevzuat da sınırı olan raporu hangi okul müdürü kabul etmiş? Hangi vali o raporu onaylamış? Hangi milli eğitim göz yummuş? Veliler 8 yıl nasıl bu duruma tepki göstermemiş? Yapmayın etmeyin, başlık 8 yıldır rapor yazıyor içerik başka okullarda görevlendirme yazıyor. Mevzuatta raporun sınırı var. Bunlar 657 yı kaldırmak için yapılan algi operasyonu.