Ödenek talepleri nasıl yapılır? MEB 2017 Mali yılı ödenekleri

MEB, 2017 Mali yılı ödenekleri ile ilgili resmi yazı yayımladı. Peki ödenek talepleri hangi modül üzerinden yapılacak? Pansiyonlu okul müdürlüklerinin, ödenek başvurularında dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? İşte detaylar.

Ödenek talepleri nasıl yapılır? MEB 2017 Mali yılı ödenekleri
12 Ocak 2017 Perşembe 16:55

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 2017 Yılı Malî Ödenekleri ile ilgili resmi yazı yayınladı.  Peki ödenekler nereden ve nasıl takip edilecek? MEB 2017 ödenekleri ile ilgili yazısı haberimizde

MEB ödeneklerin, ilgili Kanunun 32. Maddesinde bulunan, "Harcama yetkilileri harcama talimatlarının bütçe ilke ve esaslarına, kanun, tüzük ve yönetmelikler ile diğer mevzuata uygun olmasından, ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasından bu kanın çerçevesinde yapmaları gereken diğer işlemlerden sorumludur" hükmüne göre yapılacağını belirtti. 

Ödenek Talepleri Nereden Yapılacak?

Okullar, ödenek taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sisteminde (MEBBİS) oluşturulan Ödenek Takip Modülü üzerinden yapacaklar. Kamu Harcama ve Bilişim Sistemi (KBS) ile ilgili muhasebe birimlerinden takip ederek ödemeleri zamanında gerçekleştirecek ve tenkise mahâl vermeyeceklerdir. 

MEB'in yayımladığı resmi yazıda Pansiyonlu okullar ile ilgili "Pansiyonlu okul müdürlükleri; e-pansiyon üzerinden veri girişlerini doğru ve eksiksiz olarak gireceklerdir. Onaylanan pansiyon bütçeleri üzerinden kesinlikle harcama yapılmayacaktır. Bütçe üzerinden harcama yapma zorunluluğu bulunan pansiyonlu okullar gerekçeleri ile birlikte yazılı talepte bulunacaktır. " açıklaması yapıldı.

2017 Mali Yılı Ödenekleri ile ilgili Resmi Yazı için TIKLAYINIZ




Etiketler; #meb #ödenek
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.