MEB'de 8 Yıl Öğretmen olarak çalışan Müfettiş Yardımcısı Olabilir mi?

Kamuda bankamatik memurluğu devri sona eriyor. Yeni sistem sonrasında kamuda da önemli değişiklikler geliyor. MEB Kadrolarında 8 yıl öğretmen görevini yapanlar müfettiş yardımcısı olabilecek mi? Müfettiş ve yardımcısı nasıl olunur? İşte merak edilenler.

MEB'de 8 Yıl Öğretmen olarak çalışan Müfettiş Yardımcısı Olabilir mi?
12 Temmuz 2018 Perşembe 15:35

Yeni sisteme geçilmesinin ardından kamuda yapılacak değişiklikler merak ediliyor. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında artık çakılı kadro devri sona eriyor. Bankamatik memurluğu olarak adlandırılan "Kızak Kadro" artık tarihe karışacak.

En Az 8 Yıl Öğretmen Olarak Çalışanlar Müfettiş Yardımcısı Olabilecek

Kamu personel rejimi değişiyor. Kamuda bankamatik memurluğu dönemi kapanıyor. ‘Kızak kadrolar’ azaltılacak. En az 8 yıl öğretmen olarak çalışanlar müfettiş yardımcısı olabilecek. Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, kamu personel rejimine ilişkin bazı düzenlemeler şöyle:

Bakanlıklarda Müşavir Kadroları Azaltılacak

Kamuda 'atm-matik' memurluğu dönemi kapanacak. Kızak kadro olarak bilinen müşavir kadroları azaltılacak. Bakanlıklarda sadece 15 müşavir görevlendirilecek.

Kamu kurumlarında hakim ve savcılar hariç olmak üzere statülerine bakılmaksızın bir pozisyonda çalışan tüm memurların kurumlar arası görevlendirilmelerine yönelik düzenleme yapıldı. Buna göre, görevlendirme süreleri bir yılı aşmamak üzere belirlenecek olup, bu süre birer yıl olmak üzere uzatılabilecek.

DİB'e MEB'deki sözleşme statüsü getirildi

55 maddede düzenleme yapıldı. Daire başkanı üstü kadrolar üst kademe yöneticisi sayıldı, buralara süreli olarak atama yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na MEB'deki gibi sözleşmeli statüde alacağı personele 4 yıl hizmet şartı, daha sonra da 2 yıl kadrolu olarak çalışma şartı getirildi.

Müsteşar Kadrosu Kaldırıldı

Tüm müsteşar kadroları kaldırıldı. Müsteşarın görevini Bakan yardımcısı yürütecek. Bakanlıklarda bakan yardımcıları, bağlı kuruluşlarda başkanlar atanıp göreve başlayıncaya kadar mevcut müsteşarlar görevlerine devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.