MEB Milli Eğitim uzmanları ve uzman yardımcıları görevleri nelerdir?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde yer alan MEB'in görev ve yetkileri merak ediliyor. MEB'in atama yapacağı kadrolarda bulunan Milli Eğitim Uzman ve uzman yardımcılığı kadrosunun görev ve yetkileri nedir, Ataması nasıl yapılır? İşte merak edilenler.

MEB Milli Eğitim uzmanları ve uzman yardımcıları görevleri nelerdir?
10 Temmuz 2018 Salı 18:50

10 Temmuz 2018 Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni sistemde görev ve yetkileri belli oldu. 16 bakanlıktan biri olan MEB'de sözleşmeli öğretmen alımı ve yeni kadrolar hakkında detaylara yer verildi. Peki MEB'in yeni kadroları ne oldu? İşte merak edilenler. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde yer alan MEB'in görev ve yetkileri büyük merak uyandırdı. MEB Bakanı'nın eğitimci olması, eğitim camiasını sevindiren bir gelişme olarak görülüyor. Bu bağlamda yayımlanan kararnamede ise MEB bünyesine bağlı yeni kadrolar oluşturuldu. 

Yeni oluşturulan kadrolarda Milli Eğitim uzmanları ve Milli Eğitim uzman yardımcıları yer alıyor. Bakanlığın en kısa sürede bu kadrolara atama yapması bekleniyor. Milli Eğitim uzmanları ve Milli Eğitim uzman yardımcıları ne görev yapacak? 

Milli Eğitim uzmanları ve Milli Eğitim uzman yardımcıları görevleri nelerdir?

Uzman ve uzman yardımcıları;

-Bakanlığın görev alanına ilişkin olarak politika, strateji ve hedeflerin tespiti maksadıyla araştırma ve incelemeler yapmak,

-Uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdinde yapılacak ve Bakanlıkça uygun görülecek toplantı ve çalışmalara katılmak,

-Eğitim sistemleri ve uygulamaları konusunda çalışmalarda bulunmak, yeni stratejiler geliştirmek, Bakanlığın hizmet kapasite ve kalitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak, hazırlanmakta olan çalışmalara katılmak, eğitim sistemleri ve uygulamaları konusunda ulusal ve uluslararası çalışmaları takip etmek ve Türkiye’de uygulanabilir metotlar üzerinde çalışmalarda bulunmak

gibi görevleri yerine getirirler.

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığına giriş

Uzman yardımcıları mesleğe özel yarışma sınavı ile alınırlar. Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü veya yalnızca sözlü sınav şeklinde yapılır.

Milli Eğitim uzman yardımcılığına; en az dört yıllık lisans eğitimi veren eğitim, fen-edebiyat, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, iktisat, işletme fakülteleri ile Bakanlığın hizmet birimlerinin görev alanına giren ve yarışma sınavı duyurusu ile sınav kılavuzunda belirtilen bölümlerden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar alınmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir - 6 yıl önce
Binlerce milli eğitim uzmanları var. Boş yere alındılar görevlerinden yazıklar olsun. Onca insanın müdürlerin evde oturmaları ve hiç bir görev Almanaları ve buna rağmen maaaşlar yatması nedir ? Allah aşkına nedir ? Yıllardır ak partiye oy verdim asla vermem ne milli şuur var nede devlet millet sevgisi anca konuşurlar. Tekrar iade edilsinler görevlerine bizler neden para verelim boş yere