MEB Hizmet Alımı Ödenek Taleplerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar nelerdir?

MEB Özel Eğitim ve Rehberli hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hizmet alımı ile ilgili duyuru yayımladı. Duyuruda ödenek talepleri ile ilgili açıklama yaptı. Peki Ödenek Taleplerinde dikkat edilecek hususlar nelerdir? İşte detaylar.

MEB Hizmet Alımı Ödenek Taleplerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar nelerdir?
10 Ocak 2017 Salı 12:10

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hizmet Alımı Hakkında açıklamada bulundu. Müdürlük, Temizlik ve Hizmet Alımı ve Ödenekler hakkında 81 ilin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine resmi yazı gönderdi.  Peki Ödenek Taleplerinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Merak edilenler haberimizde. 


ÖDENEK TALEPLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSULAR


-- Ödenek talepleri MEBBİS Ödenek Takip Modülü üzerinden aylık olarak girilecektir.

-- Aboneliğe bağlı faturalar (elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet) MEBBİS Ödenek Takip Modülünden zamanında talep edilecek, gecikmeye mahal verilmeyecek ve geçmiş dönemlere ait faturalar kesinlikle bırakılmayacaktır. Ayrıca, fatura üzerindeki tam tutarlar talep
edilecektir.

-- Mükerrer fatura ve ödenek talebinde kesinlikle bulunulmayacaktır.

-- Gereksiz ve aşırı ödenek isteklerinde bulunulmayacak, ihtiyaçlar önem ve öncelik derecelerine göre değerlendirilecektir. (Aboneliğe bağlı giderler, yemek, hizmet alım giderleri gibi)

-- Ödeneği olmadan kesinlikle mal ve malzeme alımı yapılmayacaktır.

-- Ödenekler ne için talep edildiyse, gönderilen ödenekler o doğrultuda harcanacaktır. Harcanmayan ödenekler haber verilmeksizin 15 gün içinde tenkis edilecek ve bir daha gönderilmeyecektir. (03.8, 05.4 ve 06.2 hariç)

-- Kullanılmayacak veya artan ödenekler var ise yılsonu beklenmeksizin Genel Müdürlüğümüze mutlaka bildirilecektir.

-- Kırtasiye, Temizlik ve Temrinlik ödenekleri ödenek takip modülünden talep edilmeyecek, Genel Müdürlüğümüzce 4 dilim halinde kurumların hesaplarına gönderilecektir. Gönderilen bu ödeneklerin dışında ödenek ihtiyacı olduğu durumlarda sadece Ekim ve Kasım aylarında yılsonu beklenmeden sistem üzerinden talepte bulunulacaktır. (Piyasa araştırması yapılıp en uygun yerden teklif niteliğinde proforma fatura alınıp sisteme eklenerek ödenek talep
edilecek, talebinizin ne kadarlık kısmı karşılandıysa o tutara göre mal ve malzeme alımı yapılacaktır.)

-- Yemek ödenekleri Ödenek Takip Modülünden aylık olarak talep edilecek, sisteme fatura kesinlikle eklenecek ve açıklama kısmına mutlaka hangi aya ait, hangi tarihler arasında, kaç kişilik gibi bilgileri mutlaka yazılacaktır.

-- Yakacak alımı talebinde bulunurken öncelikle en az 3 firmadan piyasa araştırması yapılarak, sisteme piyasa araştırması tutanağı eklenecektir. Açıklama kısmına da mutlaka ne kadar alınacağı, birim fiyatının ne kadar olacağı gibi bilgiler ayrıntılı olarak yazılacaktır.

-- 2017 yılında; Özel eğitim okul/kurumlarında hizmet alımı yoluyla çalıştırılacak personel için hazırlanacak yeni sözleşme başlangıç tarihi olarak “10 Ocak 2017 – 09 Haziran 2017” tarihi ile “18 Eylül 2017 – 29 Aralık 2017” tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler dışında kesinlikle hizmet alımı yapılmayacaktır.

-- Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde hizmet alımı yoluyla çalıştırılacak personel için hazırlanacak yeni sözleşme başlangıç tarihi olarak “10 Ocak 2017 – 30 Haziran 2017” tarihi ile “01 Ağustos 2017 – 29 Aralık 2017” tarihleri arasında yapılacaktır. (Temmuz ayında hizmet alımı yapılmayacaktır.)

-- 2017 yılında Temizlik Hizmet Alımı ödenekleri Genel Müdürlüğümüzce her ayın sonuna doğru kurumlarımızın hesaplarına gönderilecektir. Ödenek Takip Modülünden kesinlikle talep edilmeyecektir.

-- Yardımcı Hizmetler Modülüne mutlaka hizmet alımıyla çalıştırılan personelin bilgileri işlenecektir. İşlenmediği takdirde ödenek gönderilmeyecektir. Ayrıca bu modüle görevlendirme, kadrolu gibi çalışan kişilerinde bilgileri girilecektir.

-- Elektrik, su, yakacak, telefon ve internet kullanımında israfa yol açabilecek paket program abonelikleri de dâhil olmak üzere ek mali yüke meydan verilmemesi bakımından okul/kurum müdürlükleri ile rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüklerince gerekli önlemler alınacaktır.

-- Yeni hizmete girecek özel eğitim okul ve kurumlarının yangından korunma malzeme talepleri, resmî kuruluştan onaylanan keşif raporuna dayalı olarak yapılacaktır.

-- Bütçe ile ilgili standartlara ilişkin her türlü bilgiye ve gidere esas ekonomik kod açıklamalarına (Analitik Bütçe Sınıflandırmasına İlişkin Rehber) Maliye Bakanlığı - Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün internet sitesinden ulaşılabilecektir. Bu bağlamda Analitik Bütçe Sınıflandırmasına İlişkin Rehberden yararlanılarak hatalı ekonomik koddan ödenek talebi kesinlikle yapılmayacaktır.

-- Bakanlığımızın İlgi (b) Yönergesi ile İlgi (c) yazı gereğince; “İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan Bakanlık hattı haricindeki tüm internet hatlarının (ADSL, VDSL 3G, Wireless vb.) acilen iptal edilmesi, gelecekte Bakanlığın ilgili birimlerinin bilgisi olmadan bu ve benzeri bağlantılara izin verilmemesi ile belirtilen bağlantıları iptal ettirmeme konusunda ısrarcı davranış sergileyen personel veya kurum hakkında gerekli yasal süreç başlatılması gerekmektedir.” denilmektedir. Bu bağlamda; bütçeye ek yük getirmemesi için İlgi (b) Yönergede belirtilen en uygun paketlerin tercih edilmesi ve tarife değişikliğine kesinlikle gidilmemesi gerekmektedir.

-- Özel eğitim okul/ kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinin donatım malzemeleri ihtiyaçları, MEBBİS üzerindeki Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinesinde olan E-Talep modülünden (06.1 harcama kalemi) talep edilecektir. Ödenek Takip Modülünden kesinlikle talepte bulunulmayacaktır.

-- Özel eğitim okul/kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinin onarımla ilgili iş ve  işlemlerinin İlinizin yatırım bölümüne iletilmesi, ödenek bulunmaması halinde ise Bakanlığımız İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığına resmi yazı ile talep edilmesi gerekmektedir.

-- Aboneliğe bağlı bağlantı bedellerinin Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünden resmi yazı ile talep edilmesi, abonelik ve güvence bedellerinin ise Ödenek Takip Modülünden talep edilmesi gerekmektedir.

-- Sürekli Görev Yolluğu yapılırken 13.01.43.62-09.9.9.05-1-03.3 kaleminden yapılacak, okul veya kurumun fonksiyonundan kesinlikle kullanılmayacaktır. (09.5.0.00 veya 09.8.8.00 gibi)


MEB'in Hizmet alımı ile ilgili duyurusu için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.