MEB'den '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği'ne ilişkin genelge yayımladı. Buna göre, okulların açıldığı ilk hafta 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri düzenlenecek. Detaylar haberimizde...

MEB'den '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği'
08 Eylül 2016 Perşembe 11:50

15 Temmuz gecesi Türk Milleti tarihi bir zafere imza attı. FETÖ mensuplarının darbe girişiminde bulunması üzerine halk sokağa çıkarak bu hainliğe engel oldu. Bununla birlikte günlerce sokaklarda Demokrasi Nöbeti tutuldu. 

15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin kurşunlarıyla ve darbeci pilotların açtığı ateşler sonucu şehit olanlar için MEB etkinlik düzeneleme kararı aldı ve konuya ilişkin genelge yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği" konulu genelge yayımladı. 7 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren genelgede, "15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletini, demokrasimizi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunmuş olup başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişi ile demokrasimiz kazanmıştır. Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akı ile geçmiştir. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlamak ve hatırlanmalarını sağlamak milli ve insani sorumluluğumuzdur." denildi.

Bu kapsamda MEB, 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılının ilk haftasında; kendisine bağlı tüm resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının bütün sınıf, şube ve kursiyer guruplarına "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" teması ile öğrencilerin seviyesi dikkate alınarak bilgilendirme ve etkinlikler yapılacağını kaydetti.

MEB, çocukların ve gençlerin demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalığının artırılması amaçlıyor.

MEB açıklamasında, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" adına okulların açıldığı ilk hafta gerçekleştirilecek etkinlikler, İl Milli Eğitim müdürlüklerinin koordinesinde ekte sunulan plan/gündem ve bir komisyon marifetiyle mahallince belirlenecek diğer konular ve okulların imkanları (Şehitlik ve gazilerin ziyaret edilmesi, şehitlerimizin yad edilmesi vb) dahilinde tüm okul ve kurumların yönetici, öğretmen ve diğer personelin işbirliğinde anlam ve önemine uygun olarak gerçekleştirilecektir. Ayrıca, programın okul ve kurumların tür ve seviyelerine göre ve yerel imkanlar dahilinde ders yılı boyunca uygulanması uygun görülmektedir." ifadelerine yer verdi.

MEB'in konuya ilişkin genelgesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği Programı için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.