MEB'de 2. görevden alma dalgası, açığa alınan öğretmen sayısı 21 bine yükseldi

Milli Eğitim Bakanlığında dün 15 bin öğretmenin görevden alınmasıyla birlikte başlayan MEB'de FETÖ'cü temizliği bugün de devam etti. Bugün de Milli Eğitim Bakanlığında 6 bin 538 personel görevden alındı. Peki görevden alınan öğretmenler ve diğer personel kimler? Hangi ilden ne kadar öğretmen açığa alındı.

MEB'de 2. görevden alma dalgası, açığa alınan öğretmen sayısı 21 bine yükseldi
20 Temmuz 2016 Çarşamba 19:19

MEB'de açığa alınan öğretmen sayısı gittikçe artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı darbe girişiminin hemen ardından 15 bin personelin açığa alınmasıyla gündeme gelmişti. Bugün de 6 bin 538 personel açığa alındı. Açığa alınan personeller arasında öğretmenler ve diğer MEB personelleri de bulunuyor. 

MEB'in merkez teşkilatı ve taşra teşkilatında görev alan ve FETÖ ile irtibat halinde olan MEB personeli sayısı 21 bine ulaştı. 

Özel sektörde çalışan 21 bin kadar öğretmenin de öğretmenlik lisansı iptal edildi ve öğretmenlik yapmaları engellendi.  Öte yandan Eğitim Bir Sen'den ayrılıp Aktif Eğitim Sen adında yeni bir sendika kuran AES yetkilileri de görevinden alındı ve gözaltına alındı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.