MEB Bakanı Ziya Selçuk, "Sivil Akıllara İhtiyacımız Var"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023'e Doğru Türkiye Eğitim Sistemi "Bulma Konferansı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimde şaha kalmanın gerekliliğine vurgu yapan Selçuk, sivil akıllara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

MEB Bakanı Ziya Selçuk, "Sivil Akıllara İhtiyacımız Var"
08 Eylül 2018 Cumartesi 13:55

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2023'e Doğru Türkiye Eğitim Sistemi "Bulma Konferansı"nda konuştu. konferansta konuşan Bakan Selçuk, Türkiye'nin problemlerinin büyük olduğunu bu sebeple sorunların çözümü için "sivri akıllara" ihtiyaç duyduklarını belirtti.

"Ezberleri Bozmamız Lazım"

"Ortak akıldan uzaklaşıp ezberleri bozmamız lazım" diyen Selçuk, "20 kişinin 18'inin ortak karar kıldığı bir ortak akıl bizim problemimizin çözümü değildir. Bizim problemimiz öyle devasa ki bizim sivri akıllara ihtiyacımız. Orta akıl ortalama akla götürür ortalama problemler söz konusuysa... Bizim sivri akıllara ihtiyacımız var. Çünkü bizim derdimiz büyük. 'Biz' olmak istemiyoruz. Eğer 'siz, biz' derseniz bu zımni olarak 'onlar' demektir. 'Biz' diyen birisi varsa 'onlar' diyordur. 'Biz' olmayı aşıp hepimiz olmak durumundayız." dedi.

"Bilimle, aklı, gönlü, kokteyl yapmaya ihtiyacımız var"

MEB Bakanı Ziya Selçuk, evrensel anlayışın yerel temsili için düşünmeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Bilimle, aklı, gönlü, kokteyl yapmaya ihtiyacımız var. Çift kanatlı olmaya ihtiyacımız var." dedi.

2023'e Doğru Türkiye Eğitim Sistemi "Bulma Konferansı"nda Selçuk, inovasyon peşinde olmadıklarını, yenilenerek dönüşmek istediklerini anlattı."Yahya Kemal'in deyişiyle 'imtidad' peşindeyiz. Yani yenilenerek dönüşmek peşindeyiz." ifadelerini kullanan Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Eğer bu konuda biraz mesafe alabilirsek -ki almalıyız- bizim yeni çekirdeklere, tohumlara ihtiyacımız var. Tabiatın bir kaidesi vardır. Herhangi bir bitkinin yeni bir filiz verebilmesi için tohumunun çürümesi lazım toprakta, dağılması lazım. Çünkü yeni filiz zaten tohumu getirecek size. Bin senedir duran bir tohumu muhafaza etmenin bir alemi yok. Onun toprakta dağılması gerekiyor ve yeni filiz verip, yeni bir medeniyet çekirdeğinin müjdesini taşıması gerekiyor. Biz hala kısırlaşmış bir tohumu muhafaza etmeye çalıştığımızda, muhafaza ettiğimiz şeyin bizi zehirlediğini farkederiz."

Dışarıdan propagandist şekilde çocuklara verilen, hayattan uzak, bayat müfredatların sorgulanması gerektiğini, bunlar için görevde olduklarını diye getiren Selçuk, eğitim ve zorunlu kelimesini yan yana getirenlere 'durun' demek için burada olduklarını vurguladı.


Etiketler; #meb #iya selçuk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.