MEB, 50 bin sözleşmeli öğretmen mi alacak?

MEB, darbe girişimi öncesinde 14 bin öğretmen almayı planlıyordu. Darbe girişimi sonrasında açığa alınan öğretmenlerin yerine de sözleşmeli öğretmen almayı planlayan MEB'in yaklaşık 50 bin öğretmen alması bekleniyor.

MEB, 50 bin sözleşmeli öğretmen mi alacak?
23 Temmuz 2016 Cumartesi 12:16

Milli Eğitim Bakanlı'nın (MEB) 50 bin öğretmen ataması yapması bekleniyor. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası bir çok MEB personeli de görevden uzaklaştırıldı. Darbe girişimi öncesinde 14 bin öğretmen almayı planlayan MEB, açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen alarak açığı kapatmayı hedefliyor. Bu durumda MEB'in 14 bin yerine 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapması bekleniyor. 

Darbe girişimi sonrasında devlet FETÖ mensuplarına ilişkin çalışmalarını hızlandırdı. MEB, şu ana kadar 22 bine yakın öğretmeni açığa aldı ve gün geçtikçe liste genişletiliyor.

FETÖ ile ilişkisi olduğu tespit edilen MEB personellerinden 10 bin öğretmen daha açığa alınacak. Öğretmenleri tespit çalışmaları kapsamında Bank Asya hesapları, Aktif Eğitim-Sen üyeliği ve FETÖ üyelerinin kullandığı MİT'in elinde bulunan özel yazışma programları inceleniyor. Sadece özel yazışma programından elde edilen bilgilerle 4 bine yakın öğretmenin açığa alındığı öğrenildi.

Darbe girişimi öncesinde 14 bin öğretmen almayı planlayan MEB, açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen formülünü devreye sokacak. Bu yöntemle 50 bin öğretmen alınacak. Bu adımlar eylül ayında okullar açılmadan önce atılacak.

8 bin öğrenci atılacak

Darbe girişimine katılan askeri lise öğrencileri de okuldan atılacak. Darbe girişiminde rol alan askeri lise öğrencileri tutuklandı. FETÖ ile ilişkisi tespit edilen öğrenciler de tasfiye edilecek. İlk etapta askeri liselerde eğitim gören 8 bine yakın öğrenci okuldan atılacak.

Daha önce polis akademisinde uygulanan sistem, askeri lise öğrencilerine de uygulanacak. Söz konusu öğrenciler, normal veya açık öğretim liselerinde eğitimine devam edebilecek. MEB, askeri liselerin müfredatını tekrar gözden geçirecek ve yeniden hazırlayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali sayar - 8 yıl önce
Yazık bu kadar insana.hepsimi suçlu. Bu cadı avı. Sevmediğini suçluyor sun