MEB 2016 Haziran ayı yaz semineri hakkında yazı

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlerin 2016 yaz seminerine ilişkin resmi yazı yayımladı. Mesleki Çalışmalar kapsamında değerlendirilen yaz seminerleri nerede yapılacak? Her öğretmen istediği yerde seminere katılabilecek mi? İşte öğretmenlerin seminerleri ile ilgili tüm detaylar...

MEB 2016 Haziran ayı yaz semineri hakkında yazı
09 Haziran 2016 Perşembe 15:13

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 'Mesleki Çalışmalar' konulu yazıda öğretmenlerin yaz seminerlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre öğretmenler seminerlerinin ilk haftasını okulda alacak ikinci hafta ise dilediği yerde bu semineri alabilecek. Mesleki çalışma kapsamında değerlendirilen yaz seminerlerinin ilk hafta okullarda alınmasının sebebi ise öğretmenlerin okulların yıl sonu iş ve işlemlerini tamamlama, okul yıl sonu genel kurul ve zümre toplantılarına katılma olarak düşünülüyor.

İLKOKUL ORTAOKUL VE ORTAÖĞRETİM YAZ SEMİNER KONU BAŞLIKLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ


MEB tarafından gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği
      b)  Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Haziran 2016 döneminde öğretmenlerimizin ilgi (a) yönetmeliğin 38 nci ve ilgi (b) yönetmeliğinin 87 nci maddesi gereğince yapacağı mesleki çalışmalar 20-30 Haziran 2016 tarihleri arasında ekte gönderilen program çerçevesinde uygulanacaktır.

Öğretmenlerimiz Mesleki çalışmalarının ilk haftasında, okul müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında bu çalışmalarını yapacaklar, ikinci haftasında ise il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belirli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulacaklardır. 

Öğretmenlerimiz istemeleri halinde ikinci hafta yapılacak eğitimleri farklı illerde ve ilçelerde (il mücavir alanı dışında ise) alabileceklerdir. Farklı il ve ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler katılacakları il ve ilçeyi önceden okullara dilekçe ile bildirecekler ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendireceklerdir.

Öğretmenlerimizin Haziran 2016 dönemi Mesleki Çalışmaların ekli program doğrultusunda uygulanması hususunda gereğini rica ederim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seher - 8 yıl önce
ya böyle bir şey ne kadar saçma insanların ramazanda ailelerinden ayrı kalması ne kadar doğru ? geçen yıl yaptınız bu yıl da yapılabilir bi durum bu resmen öğretmene eziyet
Avatar
Zeynep - 8 yıl önce
Geçen sene yapılmış anlamadım ki öğretmenlere ne bu öfke ya motivasyonumuzun en üst seviyede tutulması gerekirken gergin yeni bir moral bozukluğu 6 ay oldu evimize gidemedik oğlum evini babasını özledi. Azıcık insaf ya Ramazan günü evden barkdan ayrı kaldık mı iyi mi olacak
Avatar
Emre Tekin - 8 yıl önce
Esim ve kızım gaziantep te ramazan ayında bu vicdansizlik değil de nedir.derhal bu yanlıştan donum
Avatar
emel - 8 yıl önce
Doğudaki köyde görev yapanlar hiç düşünülmüyor malesef biz burda iftarda pide bulamıyoruz hala soğuk ve seminer adı altında bir imza atılıp bütün gün boş boş beklenecek değer mi
Avatar
Evren - 8 yıl önce
Evet geçen sene herkes istediği yerde seminerini almıştı.Bu sene niye böyle yapıldı anlayamadım.Eziyetten başka bir şey değil.
Avatar
ogretmen - 8 yıl önce
Boyle sacmalik mi olur ya herkes istedigi yerde yapsin. Bi hacta bi yer bi hafta biyer ugrastirmayin insanlari. Calisma yapcakmis peh
Avatar
Leylaaaaa - 8 yıl önce
Lütfen lütfen lütfen degissin nedir bu ya oruç oruç herkes memeleketinde alsin
Avatar
van - 8 yıl önce
bu kararı alanlar kesin ailelerinin yanında yasıyor. Bu ülkede öğretmen sevilmiyor. kac aydır ailemizden uzakta doğunun zor koşullarında görev yapıyoruz. Bize işkence etmeyin sayın yetkililerimiz sesimizi duyun artık.