Maliye Bakanlığı personeline müjde! 5 kat fazla ücret!

Resmi Gazete’nin 5 Mayıs 2016 tarihli sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre, Maliye Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen Devlet Memurları Kanunu'na tabi personele Bütçe Kanunda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katı esas alınarak ödeme yapılabilecek.

Maliye Bakanlığı personeline müjde! 5 kat fazla ücret!
06 Mayıs 2016 Cuma 10:18

Maliye Bakanlığı personeli için güzel haber 5 Mayıs 2016 Perşembe günü yayımlanan Resmi Gazete'de yar aldı. Buna göre Bakanlar Kurulu Kararı ile Maliye Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen Devlet Memurları Kanunu'na tabi personeden, orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ve Hazineye ait tarım arazilerinin satışı kapsamında yapılacak işlemlerde görevlendirileceklere ödenecek fazla çalışma ücretleri belirlendi. Buna göre, Bütçe Kanunda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katı esas alınarak ödeme yapılabilecek.

2016/8727 Kararnamenin eki 6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Uyarınca Yapılacak Satış ve İade İşlemlerinde Fiilen Görevlendirilenlere Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Karar yürürlüğe girdi.

Söz konusu karara göre, Maliye Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen Devlet Memurları Kanunu'na tabi personelden, orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ve Hazineye ait tarım arazilerinin satış işlemlerinde görevlendirileceklere, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katı esas alınarak ödeme yapılacak.

Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre, ayda 50 saati ve toplamda 6 ayı geçemeyecek. Fazla çalışmanın her bir saati için Merkezi Yönetim Bütçe Kanunda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin (1 lira 74 kuruş) 5 katı esas alınacak.

5 Mayıs 2016 Perşembe

Resmi Gazete

Bakanlar Kurulu Kararı:

5/4/2016 TARİHLİ VE 2016/8727 SAYILI
KARARNAMENİN EKİ
KARAR

Amaç ve kapsam
MADDE 1-
(1) Bu Karar, Maliye Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurlan Kanununa tabi personelden, 19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Onnan Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hâzineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun uyarınca yapılacak satış ve iade işlemlerinde fiilen görevlendirilenlere ödenecek fazla çalışma ücretine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Dayanak
MADDE 2-
(1) Bu Karar, 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 13 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Ödemenin usul ve esasları
MADDE 3- (1) 6292 sayılı Kanun uyarınca yapılacak satış ve iade işlemlerinde günlük mesai saatleri dışında fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan personel ve fazla çalışma yaptırılacak toplam süre Maliye Bakanlığınca belirlenir.

(2) Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenir.

(3) Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda elli saati ve toplamda altı ayı geçemez.

(4) Fazla çalışmanın her bir saati için 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin (1,74 TL) beş katı esas alınır.

(5) Fazla çalışma yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren Fazla Çalışma Cetveli düzenlenir ve bu Cetvel fazla çalışma yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanır.

(6) Bu Karar hükümleri, 1/5/2016-31/10/2016 tarihleri arasında uygulanır.

Yürürlük
MADDE 4-
(1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 5-
(1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.